Samenwerkings­vormen

Samenwerkingsvormen

NVG staat voor gezonde en veilige huisdiervoeding door middel van evenwichtige regelgeving en zelfregulering. Daarnaast maken wij ons sterk voor verantwoord huisdierbezit. Sinds 1972 zijn wij de brancheorganisatie voor fabrikanten en importeurs van huisdiervoeding in Nederland en vertegenwoordigen wij de gemeenschappelijke bedrijfsbelangen van onze leden.

Middenin de branche

De leden van NVG produceren niet alleen honden- en kattenvoeding, maar ook voeding voor andere huisdieren zoals bijvoorbeeld konijnen, cavia’s, vissen en vogels. Meer dan 80% van alle voeding voor honden en katten in Nederland wordt door leden van NVG op de markt gebracht.  

Wij vinden het belangrijk dat wij als brancheorganisatie midden in de markt staan en samenwerkingen hebben met alle partijen die bij huisdiervoeding betrokken zijn.

Internationale organisaties

De huisdiervoedingsindustrie is, ook internationaal gezien, uitstekend georganiseerd. NVG is een van de aangesloten nationale associaties bij onze Europese koepelorganisatie FEDIAF. FEDIAF is op haar beurt aangesloten bij de mondiale koepelorganisatie GAPFA; the Global Alliance of Pet Food Associations. Ook met andere Europeze associaties houden wij nauw contact, zoals het Belgische BEPEFA of het Franse FACCO. FACCO maakte onderstaande film over hun vereniging en leden.

Internationale werkgroepen

Een belangrijk orgaan binnen NVG is de Technische Werkgroep. Alle leden van NVG zijn vertegenwoordigd in deze werkgroep, waarin uiteenlopende technische issues en zaken betreffende wetgeving en zelfregulering op het gebied van huisdiervoeding worden besproken. De Technische Werkgroep van NVG vaardigt vervolgens Nederlandse specialisten af in diverse internationale werkgroepen van FEDIAF en GAPFA. Deze internationale werkgroepen zijn georganiseerd rondom specifieke onderwerpen zoals bijvoorbeeld Feed Hygiene & Safety, Nutrition & Analytical Sciences, Environment, Feed Materials & Trade, Additives, Product Communication et cetera.

Samenwerkingen in Nederland

In Nederland zijn wij betrokken bij diverse organisaties, zoals bijvoorbeeld diverse commissies van GMP+ en is een van de medeoprichters van de FND, de Federatie Nederlandse Diervoederketen. Bij FND vindt op nationaal niveau overleg plaatsvindt met alle Nederlandse organisaties actief in de diervoederketen. Daarnaast werken wij graag op projectbasis samen met andere stakeholders, zoals bijvoorbeeld met Dibevo voor het petpopulatie onderzoek en onderwijsinstellingen als HAS en Aeres in het Trendpanel Gezelschapsdieren. Bovenal is NVG uiteraard de intermediair tussen het bedrijfsleven en de overheid, zoals het Ministerie van Landbouw, Natuur en Voedselkwaliteit en de Nederlandse Voedings- en Waren Autoriteit (NVWA).

Vragen of opmerkingen? Stuur ons een email

Onze leden

Contact met NVG

Nederlandse Voedingsindustrie Gezelschapsdieren (NVG)
Reitseplein 1
5037 AA Tilburg 

Op de hoogte blijven?

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws? Schrijf je hier in voor onze nieuwsbrief en volg ons op LinkedIn. 

© 2002 - 2024 | Nederlandse Voedingsindustrie Gezelschapsdieren 

Privacybeleid Disclaimer Cookiebeleid Cookievoorkeuren