Over de industrie

Historie

Het begin van de huisdiervoedingsindustrie (ook wel, petfood industrie) kan worden toegeschreven aan James Spratt. Een handelaar die eind 19e eeuw van Cincinnati (Ohio) naar London reisde. Eenmaal aangekomen in Londen viel hem op hoe honden weggegooide koekjes opaten. Het inspireerde hem om speciaal bereid dierenvoer te gaan produceren. En zo startte een complete industrie voor bereid voedsel voor huisdieren.

Het eerste ingeblikte voedsel voor honden werd geproduceerd in de Verenigde Staten. Op commerciële schaal werd dit in het Verenigd Koninkrijk in de jaren ’30 opgevolgd door Chappel Brothers (later verkocht aan Mars). Het exacte recept is nog altijd niet bekend.

Altijd in ontwikkeling

Met de toenemende kennis over voeding voor huisdieren en voedseltechnologie is de industrie zich blijven ontwikkelen en uitbreiden. Meer dan 100 jaar later voeden de meeste eigenaren in Europa hun huisdieren met huisdiervoeding.

In de loop der jaren is de verkoop van diervoeding blijven stijgen. In die tijd is het aantal huisdieren toegenomen en werd huisdiervoeding een steeds groter en belangrijk onderdeel van gezonde voeding voor huisdieren. Er ontstonden veel verschillende soorten diëten en de voordelen en prijs-kwaliteitverhouding van huisdiervoeding werd steeds bekender.

Gezond en veilig

In de afgelopen decennia is bereid voedsel voor huisdieren steeds geavanceerder geworden. Fabrikanten denken nu niet alleen na over het simpelweg voeden van huisdieren, maar ook over hoe de gezondheid en het welzijn kunnen worden verbeterd door gezonde, voedzame ingrediënten te gebruiken.

Net als onze eigen voeding is huisdiervoeding streng gereguleerd volgens de hoogste hygiëne-, veiligheids- en kwaliteitsnormen. Sinds 1970 heeft de EU een reeks richtlijnen en verordeningen ingevoerd die direct van invloed zijn op alle productiefases en de marketing van huisdiervoeding.

Vragen of opmerkingen? Stuur ons een email

Onze leden

Contact met NVG

Nederlandse Voedingsindustrie Gezelschapsdieren (NVG)
Reitseplein 1
5037 AA Tilburg 

Op de hoogte blijven?

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws? Schrijf je hier in voor onze nieuwsbrief en volg ons op LinkedIn. 

© 2002 - 2024 | Nederlandse Voedingsindustrie Gezelschapsdieren 

Privacybeleid Disclaimer Cookiebeleid Cookievoorkeuren