Petpopulatieonderzoek

Petpopulatieonderzoek

Ieder jaar wordt, in opdracht van Dibevo en NVG, onderzoek verricht naar de huisdierenpopulatie in Nederland. Sinds 2021 wordt dit onderzoek uitgevoerd door I&O Research.
De resultaten uit het onderzoek worden geëxtrapoleerd uit een panel representatief  voor Nederlandse huishoudens. Door middel van data gegenereerd uit het panel, wordt het aantal huisdieren berekend.

In vergelijking met eerdere edities is de vragenlijst aangepast en uitgebreid. Nieuw zijn de vragen over het effect van corona op het huisdierenbezit en de relatie tussen het houden van huisdieren en dierenwelzijn. Omdat het onderzoek sinds 2021 anders is van opzet dan voorgaande jaren, zijn de uitkomsten van het vernieuwde onderzoek niet één-op-één te vergelijken met de uitkomsten van 2020 en eerdere jaren. Met name waar het gaat over de ontwikkeling van het aantal huisdieren in ons land.
Daarom zien Dibevo en NVG de cijfers uit het onderzoek van 2021/2022 als een nieuwe nulmeting. Door in het onderzoek te vragen naar huisdierbezit in de periode vóór en tijdens de coronapandemie, zijn er belangrijke conclusies te trekken over de impact van de coronacrisis op het huisdierbezit. Ieder jaar worden de populatiegegevens in een persbericht gepubliceerd.

Trends huisdierenpopulatie in Nederland in 2020/2021

Deel deze pagina

Gerelateerd nieuws/blogs

8 maart 2022

Nederland vindt huisdier een goed medicijn tegen eenzaamheid

Wellicht vind je dit ook interessant:

Feiten en cijfers

Pet Monitor

Feiten en cijfers

Infographics

Veiligheid en kwaliteit

Zelfregulering

Vragen of opmerkingen? Stuur ons een email

Contact met NVG

Nederlandse Voedingsindustrie Gezelschapsdieren (NVG)
Reitseplein 1
5037 AA Tilburg 

Op de hoogte blijven?

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws? Schrijf je hier in voor onze nieuwsbrief en volg ons op LinkedIn.