2 juni 2021

Aanpassing van de Wet Dieren zorgt voor onrust

De Partij voor de Dieren heeft een amendement op de Wet Dieren ingediend. Hierin staat onder andere dat dieren hun natuurlijke gedrag zouden moeten kunnen vertonen.

De wetswijziging is al door beide Kamers goedgekeurd en heeft voor onrust gezorgd bij huisdiereigenaren, want wat is nu eigenlijk de definitie van “natuurlijk gedrag”? Betekent dit bijvoorbeeld dat de hond niet meer aangelijnd mag worden uitgelaten? Natuurlijk niet, zegt Leonie Vestering van de Partij voor de Dieren, die het amendement heeft ingediend; “je kan de hond aangelijnd uitlaten, maar je mag 'm niet levenslang vastbinden”. 

NVG staat voor het welzijn van huisdieren. Wij juichen het van harte toe dat dierenwelzijn in onze maatschappij de politieke aandacht krijgt die het verdient. Het is echter duidelijk dat het amendement nuancering behoeft. NVG ondersteunt daarom het standpunt van onze collega-brancheorganisatie Dibevo om de term “natuurlijk gedrag” te vervangen door “essentieel gedrag”. Minister Schouten laat onderzoeken hoe ze de wetswijziging gaat uitvoeren en zegt nog voor het zomerreces met een update te komen.

Deel deze pagina

Vragen of opmerkingen? Stuur ons een email

Contact met NVG

Nederlandse Voedingsindustrie Gezelschapsdieren (NVG)
Reitseplein 1
5037 AA Tilburg 

Op de hoogte blijven?

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws? Schrijf je hier in voor onze nieuwsbrief en volg ons op LinkedIn. 

© 2002 - 2024 | Nederlandse Voedingsindustrie Gezelschapsdieren 

Privacybeleid Disclaimer Cookiebeleid Cookievoorkeuren