15 september 2021

Interview met Marco Halff | Mulder Diervoeding

Als nieuwste lid van NVG spraken we Marco Halff, manager petfood bij Mulder Diervoeding. 

Over Mulder Diervoeding

Al een kleine 50 jaar produceert Mulder Diervoeding diepvriesdiervoeding voor honden en deels ook voor katten. Begonnen in Winterwijk, maar tegenwoordig gevestigd in Eibergen. Mulder Diervoeding begon vanuit de vraag uit de markt en is uitgegroeid tot de grootste producent van Nederland! Daar zijn zij dan met recht ook trots op. Een bekend merk is Smuldier, wat via Queens Products in de Nederlandse supermarkten wordt verkocht. Daarnaast produceren zij voor 30 tot 40 verschillende merken in Nederland en Duitsland. 

Familiebedrijf met aandacht voor kwaliteit en personeel

Van oorsprong is Mulder Diervoeding een familiebedrijf. Meneer Mulder is soms nog wel aanwezig, maar niet meer actief. Zijn vrouw deels wel en hun dochter is nog steeds werkzaam bij het bedrijf.

De laatste jaren is er veel geïnvesteerd in het machinepark en het personeel. Marco vertelt: “We hebben een behoorlijke kwaliteitsslag gemaakt. We zijn druk bezig met allerlei manieren om onze kwaliteit te blijven verhogen. We werken met rauwe producten en dus met bacteriën. Die staan soms in slecht daglicht, maar als je hier goed mee omgaat is het niet spannender dan het halen van een kipfilet bij je eigen slager. Zolang je de hygiëne aanhoudt die je ook bij je eigen rauwe ingrediënten hanteert, ook bij de dierenvoeding toepast.”

Blik op de toekomst

Hoe wordt er bij Mulder Diervoeding gekeken naar de toekomst? Marco geeft aan dat er veel aandacht wordt geschonken aan alternatieven en duurzame oplossingen: “We verwachten dat de komende jaren de vleesconsumptie zal blijven stijgen. Maar uiteindelijk zal dat wel minder worden in de toekomst. Daarom kijken we bijvoorbeeld goed naar oplossingen als alternatieve eiwittenbronnen, eventueel gecombineerd met onze bestaande ingrediënten. Maar we kijken ook naar duurzaamheid. We vriezen en dat kost veel energie. We willen blijven bedenken hoe we in onze situatie goed omgaan met onderwerpen als verspilling, gebruik van grondstoffen, energiegebruik en verpakkingen.”

Een logische keuze om lid te willen zijn

Marco startte in 1999 in de petfood sector, zijn toenmalige werkgever was ook aangesloten bij NVG: “Het mooie aan NVG is dat je met z’n allen, ook al ben je concurrenten, erbij gebaat bent om te zorgen voor goede wetgeving en regulatie. Hoe moet je goed produceren? Hoe licht je de consument goed voor? Waarom zou je het niet doen? Het was een logische keuze om lid te zijn.”

Toen Marco bij Mulder Diervoeding kwam werken waren zij nog geen lid, maar voor Marco was dit een must: “Als vers vlees producent kunnen ook wij een belangrijke rol spelen. Dat werkt twee kanten op. Als er alleen droogvoeding bedrijven zouden zitten, zou de wetgeving daarop gericht zijn. Wij kunnen vanuit ons perspectief ook aandacht geven aan de wetgeving. Daar helpen we ons deel van de branche ook mee.”

Maar ook op Europees niveau is het belangrijk dat ook rauwe voedingsproducenten vertegenwoordigd zijn: “Ik wil dat onze verpakkingen ook voldoen aan de juiste eisen. We volgen dan ook de richtlijnen vanuit FEDIAF. Ook om aan te geven dat wij als vers vlees producenten daar ook aan willen bijdragen en aan kunnen voldoen. Het vers vlees zit nog wel eens in een apart hoekje. Er zijn opvattingen of het wel rauwe dieet wel compleet genoeg is. Daarom willen wij ook graag meedoen met FEDIAF, dat is een mooie gouden standaard.”

#PetPower: wat betekent dat voor jou?

Marco: “Ik denk dan aan de kracht van huisdieren, wat huisdieren voor mensen betekenen, voor je gezondheid. We hebben zelf een hond en een kat. Je gaat lekker wandelen, je komt mensen tegen, maakt een praatje. Een huisdier biedt je meer dan er slechts zijn. Het is je maatje, je vriendje en maakt deel uit van je leven.”

NVG Kennisbank als vertrekpunt voor informatie

“Ik raadpleeg de NVG website regelmatig, algemene informatie is heel toegankelijk en goed geschreven. Als ik zelf informatie nodig heb is de NVG Kennisbank een mooi vertrekpunt. We verwijzen er ook vaak naar voor algemene informatie. Het mooie is ook dat de informatie objectief wordt overgebracht.”

Deel deze pagina

Vragen of opmerkingen? Stuur ons een email

Contact met NVG

Nederlandse Voedingsindustrie Gezelschapsdieren (NVG)
Reitseplein 1
5037 AA Tilburg 

Op de hoogte blijven?

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws? Schrijf je hier in voor onze nieuwsbrief en volg ons op LinkedIn. 

© 2002 - 2024 | Nederlandse Voedingsindustrie Gezelschapsdieren 

Privacybeleid Disclaimer Cookiebeleid Cookievoorkeuren