5 oktober 2022

Terugblik NVG Jubileum Seminar  ‘Met 50 jaar naar de toekomst’

Op 30 september vierden wij ons 50 jarig bestaan in de Apenheul. Wij kijken terug op een bijzonder geslaagd evenement. Graag grijpen wij deze gelegenheid aan om al onze leden, kennispartners, exportpartners en stakeholders nogmaals te bedanken voor hun essentiële bijdrage aan het NVG ecosysteem.
Samen zijn we slimmer, sterker en innovatiever! Met jullie aan boord en 50 jaar kennis als fundament, zijn wij klaar voor de toekomst!

Graag nemen wij jullie mee in een terugblik en delen we de foto's, presentaties van onze gastsprekers én het NVG Jubileumfilmpje dat tijdens het seminar in premiere ging.

TERUGBLIK
Rond 14.30 uur kwamen de eerste gasten aan bij de Apenheul. Tijdens het warme ontvangst en de netwerkbijeenkomst was er ruim gelegenheid voor goede gesprekken. Onder onze gasten bevonden zich niet alleen leden en partnerorganisaties, maar ook stakeholders vanuit o.a. de overheid, NGO’s, wetenschap en brancheorganisaties uit de gehele diervoederketen. Fijn om elkaar live te kunnen ontmoeten!

Het seminar vond vervolgens plaats in het auditorium van de St@art, dat een professioneel podium bood voor onze gastsprekers.
Bob Ter Linden (voorzitter) en Benita Beekhof (verenigingsmanager) openden het seminar. Zij spraken over de ontwikkeling van NVG tot het Kenniscentrum wat zij nu is en de mogelijkheden die dit biedt voor de toekomst.

Maar liefst 3 gastsprekers, namen de deelnemers vervolgens mee in hun wereld:
Katerina Alexopoulou; Scientific & Regulatory affairs FEDIAF bood ons een kijkje achter de schermen van onze Europese koepelorganisatie FEDIAF EuropeanPetFood. Zij vertelde over de organisatie en de actieve bijdrage die vanuit NVG geleverd wordt aan de diverse werkgroepen. Ook gaf zij aan welke onderwerpen op dit moment hoog op Europese agenda staan. Zo brengen we op het gebied van duurzaamheid nu onder de aandacht dat grondstoffen die geschikt zijn voor gebruik in petfood niet als ‘biobrandstof’  zouden moeten verdwijnen in brandstoftanks. 

Anouk Fens; voedingsspecialist Apenheul gaf ons een kijkje in de keuken van de Apenheul. Net als voor huisdieren, is ook voor apen een goed voedingspatroon van belang voor een goede gezondheid en welzijn van de dieren. Er zijn veel paralellen te vinden tussen huisdiervoeding en voeding van wilde dieren, zo worden diëten samengesteld op basis van beschikbare wetenschappelijk kennis en data. Omdat deze niet altijd voor alle soorten aanwezig is, is uitwisseling van kennis en samenwerking tussen (internationale) voedingsspecialisten van groot belang. Ook voor dierentuindieren geldt dat de beschikbaarheid van de juiste grondstoffen van groot belang is. Mooi om te horen hoe er continue gemonitord wordt om voor elk individueel dier een zo goed mogelijk dieet samen te stellen. 

Arko van Brakel, topondernemer nam ons mee in de wereld van innovatie en ondernemend leiderschap. Aan de hand van zijn eigen ervaringen vroeg hij onze aandacht voor zijn motto: ‘Be the change!’ Echte passie voor de impact die je wil creëren is hierbij van groot belang. Bedrijven, maar zelfs ook mensen, ontwikkelen zich langs vaste patronen; de groeicurve van Peter Robertson. Het is goed te realiseren in welke fase mensen en bedrijven zich bevinden om zo een volgende stap op de groeicurve te kunnen maken. Arko onderstreepte het belang van het creëren van een ecosysteem van ‘andersdenkenden’ om te voorkomen dat je als mens of bedrijf stopt met ontwikkelen. Een inspirerende boodschap die zeker ook van toepassing is op NVG. Een club van mensen met passie voor huisdieren, continue bouwend aan een ecosysteem van leden, partners en stakeholders om juiste condities te creëren voor goede, veilige en duurzame huisdiervoeding. 

Na de inspirerende presentaties van onze gastsprekers, werd het formele deel van het seminar afgesloten met een verrassingsoptreden van dansschool Marcella van Altena. De dansers (variërend in leeftijd van 8 tot 22 jaar) hadden voor de gelegenheid een prachtige act, geïnspireerd op de dierenwereld, ingestudeerd. Een swingend slot (waaraan onze verenigingsmanager ook haar steentje bijdroeg) en een mooi bruggetje naar het informele deel van de avond, waarin we met elkaar genoten van een heerlijk diner.

Jubileumfilm

Met 50 jaar kennis als fundament zijn wij klaar voor de toekomst! Het verleden, heden en de toekomst in nog geen 5 minuten!

Foto's & presentaties

Deel deze pagina

Vragen of opmerkingen? Stuur ons een email

Contact met NVG

Nederlandse Voedingsindustrie Gezelschapsdieren (NVG)
Reitseplein 1
5037 AA Tilburg 

Op de hoogte blijven?

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws? Schrijf je hier in voor onze nieuwsbrief en volg ons op LinkedIn. 

© 2002 - 2024 | Nederlandse Voedingsindustrie Gezelschapsdieren 

Privacybeleid Disclaimer Cookiebeleid Cookievoorkeuren