28 september 2018

Geef je huisdier een gezond gewicht voor dierendag

Wat lekkers geven met dierendag? Met mate! In Nederland is maar liefst de helft van de honden en katten te dik. Van de honden kampt acht procent zelfs met ernstig overgewicht. Van de katten is dit tien procent. De Nederlandse Voedingsindustrie Gezelschapsdieren (NVG) geeft graag informatie om huisdiereigenaren te helpen om obesitas bij hun huisdier te voorkomen.

Hoewel sommige mensen wat extra kilo’s wellicht een schattig gezicht vinden, is overgewicht vooral gevaarlijk voor de dieren. Een teveel aan kilo’s kan leiden tot gewrichtsproblemen, hartproblemen, kortademigheid en een grotere vatbaarheid voor infecties. Doordat dieren minder goed kunnen bewegen, kunnen zij zelfs depressief worden. Al deze klachten zijn natuurlijk niet gunstig voor de levensduur en kwaliteit van leven van onze huisdieren.

Hulp om obesitas bij huisdieren te voorkomen
De Nederlandse Voedingsindustrie Gezelschapsdieren (NVG) heeft een factsheet ontwikkeld waarin informatie staat over obesitas bij huisdieren. Hoe ontstaat het, en belangrijker: wat kun je er als huisdiereigenaar tegen doen? In deze factsheet vind je ook links naar de zogeheten Pet Size-O-Meters, handige hulpmiddelen om snel te kunnen beoordelen of je dier overgewicht heeft. Ook het stappenplan kan helpen om een gezond gewicht voor je huisdier te bereiken. Lees voor tips ook het blog van Ronald Corbee, specialist diervoeding bij de Universiteitskliniek voor Gezelschapsdieren in Utrecht.

Deel deze pagina

Vragen of opmerkingen? Stuur ons een email

Contact met NVG

Nederlandse Voedingsindustrie Gezelschapsdieren (NVG)
Reitseplein 1
5037 AA Tilburg 

Op de hoogte blijven?

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws? Schrijf je hier in voor onze nieuwsbrief en volg ons op LinkedIn. 

© 2002 - 2024 | Nederlandse Voedingsindustrie Gezelschapsdieren 

Privacybeleid Disclaimer Cookiebeleid Cookievoorkeuren