20 maart 2023

Ecologische pootafdruk huisdieren in het nieuws

De afgelopen week heeft de media, waaronder Trouw en De Morgen, aandacht besteed aan het onderwerp huisdier en de impact op het milieu. 

Beiden hebben een quote opgenomen van NVG. Het is goed om te constateren dat NVG wordt gezien als kennispartner van de huisdiervoeding sector. Als brancheorganisatie vertegenwoordigen wij een verantwoorde sector die voldoet aan de hoogste hygiëne, veiligheids- en kwaliteitsnormen. Onze leden produceren hoogwaardige huisdiervoeding die een belangrijke bijdrage levert aan de gezondheid en het welzijn van onze huisdieren. 

ONZE BETROKKENHEID BIJ HET MILIEU

Als diervoederindustrie vinden wij dat we een collectieve verantwoordelijkheid dragen bij het bewaren van de balans tussen aan de ene kant de behoeftes van de bevolking (zowel huisdieren als mensen) en aan de andere kant de noodzaak tot het beschermen van het milieu voor toekomstige generaties. We willen vooroplopen op technologisch gebied, waar mogelijk de nieuwste innovaties toepassen om uitputting van hulpbronnen te voorkomen terwijl we toch aan de hoogste veiligheidseisen voldoen. 

VEILIGE EN GEZONDE VOEDING VOOR ONZE HUISDIEREN 

Natuurlijk vinden we de impact op het milieu belangrijk, maar dit mag nooit ten kosten gaan van goede voeding voor huisdieren. Het vergt wetenschappelijke kennis en ervaring om onze huisdieren van de juiste voeding te voorzien. Alle NVG-leden hebben deze ruimschoots in huis: zij ontwikkelen, produceren en leveren veilige en goede voeding voor onze huisdieren.

Lees hier meer over in ons kennisdossier.

QUOTE MEDIA

De quote de we hieronder vermelden is door de media van onze website zelf gehaald. NVG staat als brancheorganisatie graag de pers te woord over onderwerpen gerelateerd aan huisdiervoeding. Zo kunnen maatschappelijke vraagstukken objectief en volledig worden belicht.

De branche laat via de Nederlandse Voedingsindustrie Gezelschapsdieren (NVG) weten dat het veel doet om de honden- en kattenbrokjes te verschonen. “De diervoederindustrie maakt veelal gebruik van restproducten om verspilling van belangrijke voedingsstoffen te voorkomen. Daarnaast is er volop aandacht voor lokale bronnen, duurzame technieken en innovaties zoals alternatieve eiwitten”, verklaart de NVG.

Lees hieronder de artikelen van Trouw en De Morgen:

Hoe vervuilend is uw huisdier? | Trouw

Ecologische pootafdruk: wat uw auto en uw huisdier met elkaar gemeen hebben (demorgen.be)

Deel deze pagina

Vragen of opmerkingen? Stuur ons een email

Contact met NVG

Nederlandse Voedingsindustrie Gezelschapsdieren (NVG)
Reitseplein 1
5037 AA Tilburg 

Op de hoogte blijven?

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws? Schrijf je hier in voor onze nieuwsbrief en volg ons op LinkedIn. 

© 2002 - 2024 | Nederlandse Voedingsindustrie Gezelschapsdieren 

Privacybeleid Disclaimer Cookiebeleid Cookievoorkeuren