Onderzoek naar konijnengeluk
konijn
20
jan

Onderzoek naar konijnengeluk

De faculteit Diergeneeskunde van de Universiteit Utrecht start een onderzoek naar het welzijn van konijnen die als huisdier in Nederland leven, zo schrijft De Telegraaf in een recent artikel.

Een dierenarts en een gedragsbioloog zullen alle onderdelen van de sector onderzoeken: van hobbyfokkers tot groothandelaren en van particulieren tot opvangadressen. Het uiteindelijk doel is een welzijnsverbetering van alle gefokte en gehouden gezelschapskonijnen.

In het lespakket van het DierenDiploma wordt al aan jonge kinderen uitgelegd dat er voor het houden van konijnen wel al een aantal aandachtspunten zijn.

Volgens het onderzoek van NVG en Dibevo houdt 63% van de konijnenbezitters zijn dier in zijn eentje… terwijl het echte groepsdieren zijn. Samen hebben ze het fijner, én het is leuker om naar te kijken, dus gun je konijn een maatje! Maar zet niet zomaar twee konijnen bij elkaar: ze moeten elkaar rustig leren kennen. Lees in de  documenten van het LICG over het koppelen van konijnen hoe je een goede match maakt.

Bronnen: Telegraaf/Nu.nl/LICG

You are donating to : Greennature Foundation

How much would you like to donate?
$10 $20 $30
Would you like to make regular donations? I would like to make donation(s)
How many times would you like this to recur? (including this payment) *
Name *
Last Name *
Email *
Phone
Address
Additional Note
paypalstripe
Loading...