20 januari 2017

Onderzoek naar konijnengeluk

De faculteit Diergeneeskunde van de Universiteit Utrecht start een onderzoek naar het welzijn van konijnen die als huisdier in Nederland leven, zo schrijft De Telegraaf in een recent artikel.

Een dierenarts en een gedragsbioloog zullen alle onderdelen van de sector onderzoeken: van hobbyfokkers tot groothandelaren en van particulieren tot opvangadressen. Het uiteindelijk doel is een welzijnsverbetering van alle gefokte en gehouden gezelschapskonijnen.

In het lespakket van het DierenDiploma wordt al aan jonge kinderen uitgelegd dat er voor het houden van konijnen wel al een aantal aandachtspunten zijn.

Volgens het onderzoek van NVG en Dibevo houdt 63% van de konijnenbezitters zijn dier in zijn eentje… terwijl het echte groepsdieren zijn. Samen hebben ze het fijner, én het is leuker om naar te kijken, dus gun je konijn een maatje! Maar zet niet zomaar twee konijnen bij elkaar: ze moeten elkaar rustig leren kennen. Lees in de documenten van het LICG over het koppelen van konijnen hoe je een goede match maakt.

Bronnen: Telegraaf/Nu.nl/LICG

Deel deze pagina

Vragen of opmerkingen? Stuur ons een email

Contact met NVG

Nederlandse Voedingsindustrie Gezelschapsdieren (NVG)
Reitseplein 1
5037 AA Tilburg 

Op de hoogte blijven?

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws? Schrijf je hier in voor onze nieuwsbrief en volg ons op LinkedIn. 

© 2002 - 2024 | Nederlandse Voedingsindustrie Gezelschapsdieren 

Privacybeleid Disclaimer Cookiebeleid Cookievoorkeuren