27 juni 2024

Terugblik ALV en Themabijeenkomst

Foto

Op 25 juni jl. vond de Algemene Ledenvergadering en Themasessie Toekomstbestending Petfood plaats. 
De Themasessie stond in het teken van Toekomstbestending Petfood. 

Het was een inspirerende dag waarbij leden en kennispartners elkaar beter hebben leren kennen en ideeën met elkaar uitgewisseld rondom toekomstbestendig petfood. Leden en kennispartners gingen in drie groepen met elkaar in gesprek over Foresighting, duurzaamheid en toekomstbestendig petfood. Onderstaand een kleine greep uit onze besprekingen:  
 
Toekomstbestendig petfood is veilig, van goede kwaliteit en betaalbaar, terwijl tegelijkertijd wordt voldaan aan duurzaamheidseisen. Trends worden wel gevolgd, maar we bepalen onze eigen agenda waarbij dierenwelzijn, gezondheid en veiligheid van het hoogste belang blijven, hand in hand met duurzaamheid. NVG is een proactieve gesprekspartner en een betrouwbare bron van informatie, waarbij opgemerkt dat, voor het bereiken van de volgende generatie, social media (petfluencers?) van belang zijn.

Duurzaamheid wordt door bedrijven op uiteenlopende wijze ingevuld. De definitie van duurzaamheid is volgens de deelnemers vooral maatschappelijk verantwoord, ofwel toekomstbestendig, ondernemen. Normen/methodieken op gebied van duurzaamheid zouden duidelijk en (idealiter overal ter wereld) uniform moeten zijn. Dit is helaas nog niet de praktijk. NVG heeft hier als sectororganisatie een belangrijke rol door hierover actief contacten te onderhouden met 3e partijen zoals bijv. overheid, andere (internationale) sectororganisaties en wetenschap. Duurzaamheidsdoelen zouden uitvoerbaar en afspraken hierover duidelijk en uniform moeten zijn.

In het kader van Foresighting werd onder andere gesproken over voedselschaarste, klimaatimpact en dierenwelzijn. Zijn er in de toekomst nog voldoende grondstoffen voor de petfood industrie? Welke rol speelt het klimaat hierbij? En wat betekent de groeiende aandacht voor dierenwelzijn voor het houden van dieren en wat is dus de invloed op de petpopulatie?
 
Kortom, een productieve dag met belangrijke uitkomsten die zeker zullen worden meegewogen bij het opstellen van de nieuwe meerjarenstrategie van NVG. Wij willen alle leden en kennispartners hartelijk bedanken voor hun input en we kijken uit naar onze volgende bijeenkomst!

Deel deze pagina

Vragen of opmerkingen? Stuur ons een email

Contact met NVG

Nederlandse Voedingsindustrie Gezelschapsdieren (NVG)
Reitseplein 1
5037 AA Tilburg 

Op de hoogte blijven?

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws? Schrijf je hier in voor onze nieuwsbrief en volg ons op LinkedIn. 

© 2002 - 2024 | Nederlandse Voedingsindustrie Gezelschapsdieren 

Privacybeleid Disclaimer Cookiebeleid Cookievoorkeuren