14 september 2023

Pet Monitor 2023

Pet Monitor NVG 2023

Afgelopen vrijdag werd de ‘Pet Monitor 2023’ gepresenteerd in een webinar. Dit onderzoek van het Trendpanel Gezelschapsdieren wordt uitgevoerd door gedreven derdejaars studenten en ervaren docenten. Het onderzoek luidde: “Uw huisdier: zowel een gezinslid als kostenpost”. Ook Benita Beekhof, verenigingsmanager van NVG, wordt kort geïnterviewd en vertelt haar kijk op de branche.

Uit het onderzoek blijkt dat bijna de helft van de Nederlandse huisdiereigenaren hun dier als een volwaardig gezinslid beschouwt. Voor 33% is hun huisdier een vriend, en 9% ziet hun huisdier als een kind. Zelfs in financieel zware tijden, blijven eigenaren investeren in de gezondheid van hun huisdier. Opvallend is dat 44% zelfs een lening overweegt om de zorgkosten te dekken.

5% van de hondeneigenaren bespaart op dierenartskosten, terwijl dit percentage bij katteneigenaren op 9% ligt. Vooral eigenaren met een lager inkomen maken zich zorgen over de dekking van deze zorgkosten. Interessant is dat 25% van de hondeneigenaren hun huisdieren heeft verzekerd, terwijl dit percentage bij katteneigenaren slechts 8% is. Ook blijkt dat huishoudens zonder kinderen meer uitgeven aan de dierenartsenzorg. Wanneer huisdiereigenaren toch bezuinigen op de kosten van hun hond of kat, is dat vaak op benodigdheden zoals riemen of speeltjes.

Ben je benieuwd naar alle feiten en cijfers rondom dit onderwerp? 

Deel deze pagina

Vragen of opmerkingen? Stuur ons een email

Contact met NVG

Nederlandse Voedingsindustrie Gezelschapsdieren (NVG)
Reitseplein 1
5037 AA Tilburg 

Op de hoogte blijven?

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws? Schrijf je hier in voor onze nieuwsbrief en volg ons op LinkedIn. 

© 2002 - 2024 | Nederlandse Voedingsindustrie Gezelschapsdieren 

Privacybeleid Disclaimer Cookiebeleid Cookievoorkeuren