29 juli 2016

Persbericht | Herziene versie Europese richtlijn voedingsvereisten honden en katten

De Europese voedingsrichtlijnen voor honden en katten zijn herzien. Deze richtlijnen, beter bekend als de FEDIAF Nutritional Guidelines Cats and Dogs, worden elke 2 jaar herzien volgens de laatste wetenschappelijke inzichten. FEDIAF is de Europese brancheorganisatie in de pet food industrie en de tweejaarlijkse update gebeurt onder toeziend oog van de Scientific Advisory Board; een onafhankelijk adviesorgaan bestaande uit vooraanstaande Europese wetenschappers, zoals bijv. Prof. dr.ir. W.H. Hendriks (Universiteit Wageningen) uit Nederland.

Dankzij de vastgelegde voedingsvereisten in de FEDIAF Nutritional Guidelines Cats and Dogs, bevat fabrieksmatig geproduceerde huisdiervoeding de juiste voedingsstoffen. Alle bedrijven aangesloten bij de Nederlandse brancheorganisatie, NVG, gebruiken deze richtlijnen en onderschrijven het belang hiervan. Naast de industrie en de wetenschap, ziet ook de Europese Commissie het nut en de noodzaak van wetenschappelijk onderbouwde voedingsvereisten voor huisdieren en verwijst naar de FEDIAF richtlijnen op haar website. De FEDIAF Nutritional Guidelines Cats and Dogs vormen een onmisbaar naslagwerk en zijn gratis te downloaden via de website van FEDIAF.

In de bijeenkomst waarin de herziene versie van de FEDIAF Nutritional Guidelines Cats and Dogs werd goedgekeurd, werd Nederland gekozen als nieuwe voorzitter van FEDIAF. De voorzitter van NVG, de heer Ir M.C. Pannevis, zal voor een termijn van 2 jaar ook het Europees voorzitterschap op zich nemen en de Nederlandse en Europese belangen vertegenwoordigen, onder andere binnen het mondiale overlegorgaan van de huisdiervoedingsindustrie GAPFA.

Deel deze pagina

Vragen of opmerkingen? Stuur ons een email

Contact met NVG

Nederlandse Voedingsindustrie Gezelschapsdieren (NVG)
Reitseplein 1
5037 AA Tilburg 

Op de hoogte blijven?

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws? Schrijf je hier in voor onze nieuwsbrief en volg ons op LinkedIn. 

© 2002 - 2024 | Nederlandse Voedingsindustrie Gezelschapsdieren 

Privacybeleid Disclaimer Cookiebeleid Cookievoorkeuren