1 november 2023

Nieuwe verordening over de etikettering van biologische huisdiervoeding gepubliceerd

In de nieuwe Europese wetgeving voor biologische producten was tot op heden onvoldoende rekening gehouden met huisdiervoeding. Er ontbraken voor onze sector essentiële grondstoffen en additieven waardoor het feitelijk onmogelijk zou zijn om onder deze nieuwe regelgeving nog organic petfood te produceren. Binnen onze Europese koepelorganisatie FEDIAF werd een internationale taskforce opgericht waaraan NVG actief heeft bijgedragen. Mede dankzij de onmisbare input vanuit NVG leden werden diverse wetenschappelijke dossiers ingediend bij de Europese Commissie.

Deze aanpak heeft geleid tot goedkeuring en opname van essentiële grondstoffen en additieven, waardoor het ook onder de nieuwe Europese biologische wetgeving mogelijk is om veilig en nutritioneel uitgebalanceerd biologisch petfood te produceren.

Op 18 oktober is De Verordening (EU) 2023/2419 van het Europees Parlement en de Raad van 18 Oktober 2023 over de etikettering van biologische huisdiervoeding gepubliceerd!

De nieuwe verordening is precies wat we voor ogen hadden: de etiketteringsregels voor biologische huisdiervoeding komen nu overeen met die voor biologische voeding.

Deze prestatie betekent een belangrijke stap voorwaarts voor FEDIAF. Het laat zien dat de samenwerking binnen de Taskeforce en de kennis en data die zij hebben aangeleverd, het verschil kunnen maken in de gesprekken met de Europese Commissie.

De volledige Verordening (EU) 2023/2419 is terug te vinden op de EUR-Lex website.

 

Deel deze pagina

Vragen of opmerkingen? Stuur ons een email

Contact met NVG

Nederlandse Voedingsindustrie Gezelschapsdieren (NVG)
Reitseplein 1
5037 AA Tilburg 

Op de hoogte blijven?

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws? Schrijf je hier in voor onze nieuwsbrief en volg ons op LinkedIn. 

© 2002 - 2024 | Nederlandse Voedingsindustrie Gezelschapsdieren 

Privacybeleid Disclaimer Cookiebeleid Cookievoorkeuren