25 oktober 2021

FEDIAF publiceert nieuwste voedingsrichtlijnen voor honden- en kattenvoer

FEDIAF heeft op 15 oktober de nieuwste richtlijnen gepubliceert van de 'Nutritional Guidelines for Pet Food for Cats and Dogs'.

Raquel Izquierdo De Santiago, secretaris-generaal van de FEDIAF, geeft het belang aan van deze richtlijnen. De richtlijnen zijn "de bron die fabrikanten helpt bij hun missie om veilig, smakelijk en voedzaam voedsel voor huisdieren te leveren".

Om de beste aanbevelingen te doen, werkt FEDIAF samen met de Scientific Advisory Board (SAB), die bestaat uit onafhankelijke en gerenommeerde wetenschappers uit de Europese academische wereld en consultancy. Na de gecoördineerde inspanningen van de FEDIAF Nutrition Working Group en de SAB, bevat de 2021-versie tal van updates die de nieuwste wetenschappelijke voedingsstudies over petfood weerspiegelen.

Zoals Thomas Brenten, voorzitter van de Nutrition Working Group, uitlegt: "Op basis van recente wetenschappelijke literatuur over voeding zijn verschillende updates geschreven, waaronder over fosfor en een bijgewerkte berekening van de energiebehoefte voor puppy's."

De volledige versie van de "Nutritional Guidelines: For Complete and Complementary Pet Food for Cats and Dogs" kan je hier downloaden.

Deel deze pagina

Vragen of opmerkingen? Stuur ons een email

Contact met NVG

Nederlandse Voedingsindustrie Gezelschapsdieren (NVG)
Reitseplein 1
5037 AA Tilburg 

Op de hoogte blijven?

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws? Schrijf je hier in voor onze nieuwsbrief en volg ons op LinkedIn. 

© 2002 - 2024 | Nederlandse Voedingsindustrie Gezelschapsdieren 

Privacybeleid Disclaimer Cookiebeleid Cookievoorkeuren