18 december 2023

Interview met Annet Palamba: "Mijn functie binnen NVG gaf mij diversiteit én verbondenheid."

Annet

Annet Palamba is werkzaam bij lidbedrijf Hill’s Pet Nutrition en in 2014 toegetreden tot het bestuur van NVG als penningmeester. Binnen Hill’s heeft Annet een nieuwe internationale uitdaging gevonden, waardoor zij helaas genoodzaakt is haar functie binnen NVG neer te leggen. In de afgelopen 10 jaar heeft NVG haar leren kennen als een zeer accurate penningmeester en een bevlogen bestuurslid, maar vooral ook als een fijn mens met een warme persoonlijkheid die we natuurlijk gaan missen. In dit interview kijken we graag terug op haar tijd als bestuurder van NVG.

Terug naar het begin

Annet is in 2013 gestart bij Hill’s en via deze weg in contact gekomen met NVG.  “Mijn collega’s vertelden dat NVG een bestuurslid zocht, en ze vonden mij daar goed passen. Ik was zelf ook wel nieuwsgierig, en voordat ik het wist had ik een kennismakingsgesprek met Benita Beekhof en Marinus Pannevis. Hierna werd de keuze snel gemaakt, het klikte van beide kanten en het leek mij een interessante uitdaging naast mijn rol als directeur voor Hill’s.”

In 2014 is Annet gestart als penningmeester binnen NVG waar ze zich vooral focuste op de financiën. Na verloop van tijd werd haar takenpakket uitgebreid omdat de vereniging de nadruk wilde leggen op versterking van de communicatie. “Aangezien ik een marketing/communicatie achtergrond heb, besloot ik destijds die verantwoordelijkheid op me te nemen. Toen ik echter in 2020 voorzitter van FEDIAF European Petfood werd, heb ik de communicatierol overgedragen aan een ander bestuurslid.”

Verbonden met elkaar

Annet heeft haar functie binnen NVG altijd met enthousiasme uitgevoerd. “Door het werken met een vereniging krijg je heel veel inzicht in zaken die spelen binnen een bepaalde branche. Bovendien werk je met zoveel verschillende mensen, dat is iets wat mij constant energie gaf. Ieder heeft zijn of haar professionele achtergrond, en je leert ook verschillende nationaliteiten en bedrijfsculturen kennen. Dit zorgt voor een hele hoop diversiteit, maar je voelt ook verbondenheid omdat je allemaal voor dezelfde branche werkzaam bent.”

Als we Annet vragen of ze haar rol binnen NVG aan andere mensen aan zou raden, knikt ze vol enthousiasme. “Jazeker, je krijgt er een brede blik van en daarnaast houd je er ook waardevolle connecties aan over. Het heeft mij persoonlijk heel veel gebracht.” 

Een blik op de toekomst

Annet kijkt positief terug op de afgelopen tien jaar, en maakt zich geen zorgen over de toekomst van NVG.  “NVG heeft zich de afgelopen jaren heel sterk ontwikkeld. Het hebben van huisdieren is iets emotioneels voor mensen, en kan enorm bijdragen aan het fysieke en mentale welzijn. Er zijn altijd verenigingen die er anders over denken. Maar NVG sluit haar ogen niet voor de toekomst, en bereidt zich voor op nieuwe ontwikkelingen. Daarom kijk ik positief naar de toekomst van NVG, zowel voor de sector als de vereniging zelf.”

Deel deze pagina

Vragen of opmerkingen? Stuur ons een email

Contact met NVG

Nederlandse Voedingsindustrie Gezelschapsdieren (NVG)
Reitseplein 1
5037 AA Tilburg 

Op de hoogte blijven?

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws? Schrijf je hier in voor onze nieuwsbrief en volg ons op LinkedIn. 

© 2002 - 2024 | Nederlandse Voedingsindustrie Gezelschapsdieren 

Privacybeleid Disclaimer Cookiebeleid Cookievoorkeuren