10 maart 2020

Benita Beekhof | Hoe groter de uitdaging, hoe mooier het eindresultaat

Ken je ze ook? Van die mensen die altijd voor de sportclub, de buurtvereniging, de kerk of de school in de weer zijn? En denk je dan bij jezelf; waar halen ze toch die energie vandaan?

Ik denk dat ik het weet. Omdat ik mezelf schaar onder die groep ‘gekkies’, die zich altijd al dat werk op hun hals halen. Het antwoord is volgens mij: omdat wij het fantastisch vinden om, samen met en voor anderen, iets moois te creëren. Iets waarvan we achteraf trots kunnen zeggen: YES, dat hebben we samen toch maar mooi gefikst!

Geboren in een nest met ouders die bijzonder veel vrijwilligers- en clubwerk verrichten, kan je wel zeggen dat het verenigingswerk mij met de paplepel is ingegoten. En laat ik nu toch van mijn hobby mijn werk gemaakt hebben. Als verenigingsmanager van NVG ben ik dagelijks bezig om samen met het team, de leden, partners en stakeholders mooie dingen te creëren waar we trots op mogen zijn. Dat is toch fantastisch? En hoe groter de uitdaging, hoe mooier het eindresultaat!

Binnen NVG zijn we natuurlijk enorm trots op de kwaliteit en veiligheid van de huisdiervoeding, die door onze leden ontwikkeld wordt en door vele huisdieren genuttigd. Met zorg samengestelde producten, gebaseerd op jarenlange opgebouwde kennis en ervaring. Het met elkaar uitwisselen van deze belangrijke kennis, ervaringen en wetenschappelijke inzichten, creëert een sterke en betrouwbare sector. En dit beperkt zich niet alleen tot Nederland, maar vindt plaats over de gehele wereld, door onze actieve inbreng in de Europese en mondiale koepelorganisaties FEDIAF en GAPFA. Kortom, een solide basis, waarmee we toekomstige uitdagingen het hoofd kunnen bieden.

En uitdagingen, die zijn er genoeg! De wereld om ons heen verandert continue. Alleen al het tempo van technologische ontwikkelingen en steeds nijper wordende duurzaamheidskwesties, vormen een enorme drijfveer om samen toekomstbestendige oplossingen te ontwikkelen. In een aantal gevallen liggen deze oplossingen niet in de handen van de petfood sector alleen, maar zal er keten- en sectoroverstijgend gewerkt moeten worden. Continue wijzigende omstandigheden vragen om een flexibele organisatie, die in staat is om ontwikkelingen in het voordeel van haar leden toe te passen. NVG verbreedt daarom haar scope en zet haar netwerk open voor partners in de keten, zodat wij gezamenlijk waarde kunnen toevoegen. Een flexibeler lidmaatschapsmodel genereert meer kennis, een breder draagvlak en grotere innovatiekracht.

Ik krijg er enorm veel energie van om NVG te mogen begeleiden in deze transitie. Want zoals Charles Darwin al zei: “het is niet de sterkste of de slimste die overleeft, maar diegene die het best in staat is om zich aan te passen.” En dat kunnen wij! Elke dag mag ik werken met bijzonder slimme mensen, die passie hebben voor hun sector, hun vak en hun producten. Samen zijn wij er trots op om iets moois te creëren en terugkomend op waar ik dit verhaal mee begon: hoe groter de uitdaging, hoe mooier het eindresultaat!

Deel deze pagina

Vragen of opmerkingen? Stuur ons een email

Contact met NVG

Nederlandse Voedingsindustrie Gezelschapsdieren (NVG)
Reitseplein 1
5037 AA Tilburg 

Op de hoogte blijven?

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws? Schrijf je hier in voor onze nieuwsbrief en volg ons op LinkedIn. 

© 2002 - 2024 | Nederlandse Voedingsindustrie Gezelschapsdieren 

Privacybeleid Disclaimer Cookiebeleid Cookievoorkeuren