Persbericht

Zin en onzin over koolhydraten in huisdiervoeding
21
okt

Persbericht: Zin en onzin over koolhydraten in huisdiervoeding

Persbericht: Zin en onzin over koolhydraten in huisdiervoeding

Internationaal gerenommeerde wetenschappers hebben een expertbeoordeling over koolhydraten opgesteld. De wetenschappers, afkomstig uit diverse delen van Europa, hebben met elkaar binnen de Scientific Advisory Board van FEDIAF gediscussieerd over de definitie, structuur en analytische, functionele en nutritionele classificatie van koolhydraten. Dit heeft geresulteerd in een expertbeoordeling met nieuwe expertise over koolhydraten, welke voor de gehele sector van belang is en gratis te downloaden. De eerste publicatie van deze ‘Carbohydrate Expert Review’ werd uitgedeeld tijdens het 23e congres van de European Society of Veterinary and Comparative Nutrition (ESVCN) in Turijn, waar deze bijzonder goed door bezoekers gewaardeerd werd.
“Er worden momenteel veel tegenstrijdige berichten rond koolhydraten verspreid en dit wetenschappelijk rapport zal helpen om enkele mythen te ontkrachten en licht te werpen op wat koolhydraten zijn en wat hun rol is in voeding”, aldus Dr. Thomas Brenten, voorzitter van de FEDIAF Nutrition and Analytical Science Werkgroep.

Download hier het wetenschappelijk rapport “Scientific Advisory Board Carbohydrate Expert Review”.
De drie andere zelf- en mederegulerende documenten kunnen ook worden gedownload: Nutritional Guidelines, Labelling Code en Safety Guide.

You are donating to : Greennature Foundation

How much would you like to donate?
$10 $20 $30
Would you like to make regular donations? I would like to make donation(s)
How many times would you like this to recur? (including this payment) *
Name *
Last Name *
Email *
Phone
Address
Additional Note
paypalstripe
Loading...