Protix

Introductie

Protix maakt natuurlijke en duurzame ingrediënten van insecten. Plantaardige resten van groente en fruit dienen als voer voor de larven van de zwarte soldatenvlieg. De larven groeien snel en zijn rijk aan eiwit en vet. Dit zijn hoogwaardige voedingsstoffen die worden verwerkt in voer voor onder meer huisdieren, vissen, varkens en kippen.

Deze ingrediënten zijn een duurzamere optie dan de traditionele voedselbronnen zoals soja, vismeel en palmolie. De resten die door insecten achtergelaten worden, zoals uitwerpselen en huidjes, zijn rijk aan chitine en vormen een natuurlijke meststof.

Protix sluit de voedselkringloop; voedselresten worden hergebruikt en teruggebracht in onze voedselketen op een hoogwaardige, voedselveilige manier, een echt circulair systeem. Protix draagt daarmee bij aan een voedselsysteem dat weer in balans is met de natuur.

Waarom zijn jullie lid/partner van NVG?

Samenwerken is belangrijk voor de ontwikkeling van sterke en gezonde sector. Protix is een pionier in gezonde en duurzame ingrediënten. Pionieren doe je best samen met anderen. Dan sta je sterker en kom je verder.

Vragen of opmerkingen? Stuur ons een email

Contact met NVG

Nederlandse Voedingsindustrie Gezelschapsdieren (NVG)
Reitseplein 1
5037 AA Tilburg 

Op de hoogte blijven?

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws? Schrijf je hier in voor onze nieuwsbrief en volg ons op LinkedIn. 

© 2002 - 2024 | Nederlandse Voedingsindustrie Gezelschapsdieren 

Privacybeleid Disclaimer Cookiebeleid Cookievoorkeuren