NutriControl B.V.

Introductie

NutriControl is dé expert in analyses van voedingswaarde en
voedselveiligheid in de food- feed- en dairy sector.

Waarom zijn jullie lid/partner van NVG?

Veel van onze klanten zijn actief in de Petfood sector. Daardoor hebben wij veel kennis en ervaring binnen deze sector. Wij zijn overtuigd dat wij een bijdrage  kunnen leveren als het aankomt op betrouwbare en snelle internationaal erkende analyses.

5 VRAGEN
Nutricontrol aan het woord. Wat is er veranderd en wat brengt de toekomst? 50 jaar NVG!

1. Wie ben je en wat is je functie?
Wij zijn Wim Peter van Panhuis, Commercieel Manager, en Mark de Groot, accountmanager bij NutriControl.

2. Wat zou men over jullie bedrijf moeten weten?
Dat wij zeer gespecialiseerd zijn in het doen van analyses voor de Pet Food industrie.

3. Wat was er in de afgelopen 50 jaar heel belangrijk voor de huisdiervoedingssector als geheel?
Het sociale gevoel is gecreëerd op het gebied van pets. Mensen zien ze als kinderen. Vroeger waren het werkdieren: dat is een grote verandering.

4. Wat worden de grootste kansen/uitdagingen voor de huisdiervoedingssector in de toekomst?
Aan kwalitatief goede grondstoffen komen, op het gebied van eiwitten, vetten etc., die zorgen voor de nutritionele waardes van de pet foods. En het kunnen blijven borgen dat de kwaliteit die op dit moment staat in de pet food sector, gehandhaafd kan blijven.

5. Wat zou je NVG als club toewensen voor de toekomst?
Heel erg veel succes!

Onderzoek door dr. Karen Allen van de Universiteit van New York in Buffalo heeft aangetoond dat hulphonden de gezondheidsinstellingen zo’n USD 352 per week kunnen besparen, ofwel USD 13.027 per jaar, als ook rekening wordt gehouden met de kosten die per jaar voor de honden worden gemaakt. Dankzij hulphonden hebben onbetaalde familieleden die als mantelzorger optraden tijd om een baan te zoeken en wordt er minder aanspraak gemaakt op overheidsgeld.
Karen Allen: ‘The healthy pleasure of their company. Roles of animals in enhancing human health and quality of life’.

Een huisdier kan een positieve rol spelen in specifieke omgevingen als een klaslokaal of zorginstelling. Ook is er steeds meer acceptatie van en begrip voor de voordelen van het
meenemen van een hond naar het werk. Hulphonden kunnen mensen met vele lichamelijk beperkingen, zoals blindheid en beperkte mobiliteit, ondersteunen en zelfs medische problemen als epileptische aanvallen detecteren voordat deze plaatsvinden. Een huisdier kan bij onder meer autisme en meer serieuze psychische aandoeningen ook een positieve rol spelen.

De voordelen van een huisdier voor ouderen zijn enorm. Hun gezelschap is van onschatbare waarde en ze vormen een link naar de buitenwereld. Uit onderzoek naar huisdieren en ouderen is gebleken hoe belangrijk het gezelschap en het gevoel van verantwoordelijkheid onder deze leeftijdsgroep is. Vooral bij alleenwonende ouderen doorbreekt een huisdier de eentonigheid en eenzaamheid die hun leven mogelijk anders zou kunnen overheersen.

Maar niet alleen ouderen hebben veel te danken aan de aanwezigheid van huisdieren. Psychiaters schrijven huisdieren ook vaak voor als middel tegen depressie, inactiviteit, neurose en stress.

Vragen of opmerkingen? Stuur ons een email

Contact met NVG

Nederlandse Voedingsindustrie Gezelschapsdieren (NVG)
Reitseplein 1
5037 AA Tilburg 

Op de hoogte blijven?

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws? Schrijf je hier in voor onze nieuwsbrief en volg ons op LinkedIn.