29 november 2022

Themasessie NVG rondom analyses petfood: bericht in nieuwsbrief Petfood Magazine

NVG Petfood magazine

Het Petfood magazine heeft ons bericht over de Themasessie van NVG rondom analyses van petfood meegenomen in hun nieuwbrief. Goed dat dit belangrijke onderwerp aandacht krijgt in de media.

Lees hieronder het hele nieuwsbericht

Leden en kennispartners van NVG en BEPEFA kwamen 17 november bij elkaar om samen antwoorden te zoeken op vragen als ‘Wat is de juiste testmethode?’, ‘Hoe om te gaan met afwijkende testresultaten?’ en ‘Geven de FEDIAF nutritional guidelines voldoende richtlijnen voor labs en fabrikanten op het gebied van analysemethoden?’

Verschillende resultaten bij zelfde product

De themasessie analytical methods startte met een rondleiding door het laboratorium van co-host en NVG kennispartner NutriControl. Een leerzaam kijkje in de wereld van analyses. Vervolgens spraken gastsprekers Ronald Corbee van Universiteit Utrecht en Harald Dahlmans van NutriControl. Ronald liet zien welke zaken van belang zijn bij het analyseren van vitamines en Harald gaf voorbeelden van hoe verschillende resultaten kunnen ontstaan bij het analyseren van hetzelfde product.

Kennis uitwisselen

Met deze kennis op zak, gingen de deelnemers met elkaar in overleg in break out-sessies, waarin expertise en ervaringen op het gebied van analytische methoden en testresultaten met elkaar gedeeld werden. Na de break out-sessies werden de conclusies met de hele groep gedeeld in de afsluitende plenaire sessie.

De opgedane kennis zal gedeeld worden in een speciaal hiervoor ingericht kennisdossier op de NVG website.

Deel deze pagina

Vragen of opmerkingen? Stuur ons een email

Contact met NVG

Nederlandse Voedingsindustrie Gezelschapsdieren (NVG)
Reitseplein 1
5037 AA Tilburg 

Op de hoogte blijven?

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws? Schrijf je hier in voor onze nieuwsbrief en volg ons op LinkedIn. 

© 2002 - 2024 | Nederlandse Voedingsindustrie Gezelschapsdieren 

Privacybeleid Disclaimer Cookiebeleid Cookievoorkeuren