10 oktober 2023

Terugblik themasessie Duurzaamheid

Themasessie NVG

Op 5 oktober jl. vond een NVG Themasessie plaats, waarbij Duurzaamheid centraal stond. Leden en kennispartners waren te gast bij Sonac, a Darling Ingredients company in Vuren.

Na presentaties van Marit van Summeren (NVG) over maatschappelijk verantwoord ondernemen en Sonac over het toepassen van duurzaamheidsprincipes, werd er een rondleiding over het terrein in Vuren georganiseerd om te ervaren hoe vierkantsverwaarding, ter voorkoming van verspilling, hier in praktijk wordt toegepast.

Aansluitend gingen deelnemers met elkaar in gesprek over duurzaamheid. Het bleek een breed thema, waarin de ontwikkelingen elkaar snel opvolgen. Van dierenwelzijn tot waterbesparing en van grondstoffen sourcing tot verpakkingen en alles daar tussen. De aanwezigen waren ook van mening dat het ook belangrijk is om een gezamenlijke inspanning te leveren om consumenten goed te informeren.

Het bleek sowieso een thema waarbij samenwerking, als sector en met ketenpartners, essentieel is. “Alleen samen kun je pas echt een significant verschil maken”, aldus verenigingsmanager Benita Beekhof.

Gezien de relevantie en de omvang van het thema is besloten om een vervolgsessie te plannen over dit thema. Uiteraard worden alle leden en kennispartners hier weer voor uitgenodigd.

 

Deel deze pagina

Vragen of opmerkingen? Stuur ons een email

Contact met NVG

Nederlandse Voedingsindustrie Gezelschapsdieren (NVG)
Reitseplein 1
5037 AA Tilburg 

Op de hoogte blijven?

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws? Schrijf je hier in voor onze nieuwsbrief en volg ons op LinkedIn. 

© 2002 - 2024 | Nederlandse Voedingsindustrie Gezelschapsdieren 

Privacybeleid Disclaimer Cookiebeleid Cookievoorkeuren