2 april 2024

Poten en politiek: FEDIAF EuropeanPetFood onthult Manifesto om het welzijn van de 340 miljoen huisdieren in Europa te beschermen

Benita en Sonia liggend

FEDIAF EuropeanPetFood, de stem van de huisdiervoedingsindustrie in Europa, organiseerde een speciale bijeenkomst in Brussel om haar nieuwe Manifest te onthullen, waarin de belangrijkste prioriteiten van de sector in de aanloop naar de Europese verkiezingen worden uiteengezet.

FEDIAF vertegenwoordigt 18 landen in Europa en is daarmee goed voor ongeveer 95% van de markt voor huisdiervoeding, met een productie van 10,5 miljoen ton huisdiervoeding, die wordt gewaardeerd op ruim € 29 miljard. Als gevolg hiervan speelt FEDIAF een cruciale rol bij het voeden van de 340 miljoen huisdieren in Europa en is zij zeer toegewijd aan deze verantwoordelijkheid.

Sonia Franck, secretaris-generaal van FEDIAF legt uit: “In het licht van de komende verkiezingen hebben we een Manifest opgesteld waarin de behoeften van de huisdiervoedingsindustrie gedetailleerd worden beschreven, om tegemoet te komen aan de 91 miljoen Europese huishoudens die een huisdier bezitten. Ons Manifest rust op drie pijlers: het bieden van veilig en voedzaam huisdiervoer voor huisdieren, het onder de aandacht brengen van de belangrijke rol van huisdieren in de samenleving en het bevorderen van duurzaamheid van boerderij tot bowl. Om onze industrie en onze huisdieren te beschermen, dringen we er bij beleidsmakers op aan om deze prioriteiten te overwegen.”

De belangrijkste punten uit de drie belangrijkste prioritaire pijlers die in het FEDIAF Manifesto worden uiteengezet, zijn onder andere:

  1. We roepen beleidsmakers op om een ‚Äč‚Äčondersteunend regelgevingskader voor huisdiervoeding te bieden, en onze industrie moet te allen tijde als een prioritaire sector worden beschouwd. Het is van cruciaal belang dat we toegang behouden tot energie en belangrijke ingrediënten zoals dierlijke vetten en toevoegingsmiddelen van categorie 3.
  2. We roepen iedereen, inclusief beleidsmakers, op om de voordelen van huisdiereninteractie te erkennen en verantwoord huisdierenbezit te bevorderen. We roepen beleidsmakers ook op om de cruciale rol te begrijpen die goede voeding moet spelen in het welzijn van huisdieren.
  3. We roepen beleidsmakers op om de waarde van de huisdiervoedingsindustrie te erkennen in onze bijdrage aan een circulaire economie door het creëren van een ondersteunend regelgevingsklimaat. We pleiten ook voor een geharmoniseerde aanpak voor het meten van de ‘Product Environmental Footprint’ en voor ondersteuning van onze verpakkings- en duurzaamheidsdoelstellingen.

De secretaris-generaal van FEDIAF, Sonia Franck, concludeert: “Ik was verheugd om te zien dat zoveel collega’s uit de industrie de lancering van ons Manifest steunden. Het is door gezamenlijke inspanningen dat onze stem wordt versterkt en onze eisen worden gehoord. We dringen er bij beleidsmakers op aan om onze sector te steunen."

Deel deze pagina

Vragen of opmerkingen? Stuur ons een email

Contact met NVG

Nederlandse Voedingsindustrie Gezelschapsdieren (NVG)
Reitseplein 1
5037 AA Tilburg 

Op de hoogte blijven?

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws? Schrijf je hier in voor onze nieuwsbrief en volg ons op LinkedIn. 

© 2002 - 2024 | Nederlandse Voedingsindustrie Gezelschapsdieren 

Privacybeleid Disclaimer Cookiebeleid Cookievoorkeuren