15 november 2022

Petfoodindustrie heeft een grote verantwoordelijkheid: artikel in Petfood Magazine

In het Petfood Magazine is een mooi artikel opgenomen over het jubileum feest van NVG in de Apenheul.

De conclusie: adequate voeding voor exotische dieren is een nog grotere uitdaging dan voor gezelschapsdieren. In het artikel zijn enkele quotes opgenomen.

Quote Bob ter Linden, NVG voorzitter: 

“Petfood is wetenschap”, zegt NVG voorzitter Bob ter Linden tijdens een jubileumbijeenkomst van de Nederlandse Voedingsindustrie Gezelschapsdieren (NVG) dat vijftig jaar bestaat. “Het vergt specialistische kennis om onze gezelschapsdieren een lang, gezond en gelukkig leven te geven.”

Quote Benita Beekhof, verenigingsmanager NVG: 

De huidige grondstoffenschaarste maakt de uitdaging voor de petfoodsector nog groter. “Daarnaast zijn er zorgen over de nieuwe additievenregelgeving, waardoor sommige essentiële toevoegingen voor petfood wellicht komen te vervallen”, vertelt verenigingsmanager Benita Beekhof. In de gezelschapsdierenvoedingssector wordt – net als in de landbouwhuisdierenvoeding – geconstateerd dat de competitie om grondstoffen tussen feed en fuel toeneemt: door de stijgende gasprijzen neemt de vraag naar biobrandstoffen toe.

Quote Katerina Alexopoulou van Fediaf: 

Op Europees niveau vertegenwoordigt Fediaf de petfoodindustrie. Deze federatie brengt voedingsrichtlijnen uit voor honden en katten en rapporteert jaarlijks feiten en cijfers met betrekking tot gezelschapsdieren in Europese landen. Katerina Alexopoulou van Fediaf vertelt dat huisdieren een belangrijke rol spelen in het leven van mensen. “Huisdieren zijn goed voor onze mentale en fysieke gezondheid. Mede daarom moeten we ervoor zorgen dat het welzijn, maar ook de voeding van onze dieren optimaal is.” Voeringrediënten moeten van uitstekende kwaliteit zijn, het etiket moet kloppen en de voeders moeten duurzaam en veilig worden geproduceerd. Een grote verantwoordelijkheid voor de petfoodindustrie dus. Zowel NVG als Fediaf willen dat petfood bijdraagt aan het welzijn en de gezondheid van gezelschapsdieren. 

Deel deze pagina

Vragen of opmerkingen? Stuur ons een email

Contact met NVG

Nederlandse Voedingsindustrie Gezelschapsdieren (NVG)
Reitseplein 1
5037 AA Tilburg 

Op de hoogte blijven?

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws? Schrijf je hier in voor onze nieuwsbrief en volg ons op LinkedIn. 

© 2002 - 2024 | Nederlandse Voedingsindustrie Gezelschapsdieren 

Privacybeleid Disclaimer Cookiebeleid Cookievoorkeuren