15 september 2021

Levensmiddelenkrant: 'Gezondheid en duurzaamheid ook grote themas bij huisdiervoeding'

Verenigingsmanager Benita Beekhof sprak met de Levensmiddelenkrant over gezondheid en duurzaamheid bij huisdieren en huisdiervoeding. 

Enkele quotes van Benita uit het stuk:

Benita Beekhof: “Huisdieren zijn steeds meer volwaardige gezinsleden. Zo zien we dat bijna alle ontwikkelingen die spelen bij humane voeding, uiteindelijk overslaan op huisdiervoeding. Wordt er bijvoorbeeld in een huishouden graag Beter Leven-vlees gegeten, dan gaan consumenten daar voor hun hond of kat ook naar op zoek.”

(...)

Binnen de humanisatie ziet Beekhof twee grote ontwikkelingen in de petfoodbranche: gezondheid en duurzaamheid. “Wat betreft gezondheid zien we dat fabrikanten aanhoudend onderzoek doen naar wat de beste samenstelling is voor huisdiervoeding.
Daarbij wordt een onderscheid gemaakt tussen aanvullende en complete voeding. Die laatste categorie bestaat uit een volledig uitgebalanceerde maaltijd, dus met alle vitamines, koolhydraten, vetten en andere voedingsstoffen die een huisdier gemiddeld nodig heeft. Zout- en vetreductie is, in tegenstelling tot bij de foodbranche, in de foodsector dan ook minder aan de orde.”

(...)

Een andere uitdaging voor de branche is de veranderende wetgeving. Beekhof: “Huisdiervoeding valt onder diervoeding, die heel streng gereguleerd is. We hebben te maken met honderden wetten die regelmatig wijzigen. Dan gaat het bijvoorbeeld om autorisatie van additieven, zoals conserveermiddelen en vitamines. Ook de nationale wetgeving rondom biologische voeding wordt per 2022 aangepast naar Europese wetgeving. Een ingewikkelde en technische kwestie, waarbij wij onze leden gelukkig kunnen ondersteunen.”

Deel deze pagina

Vragen of opmerkingen? Stuur ons een email

Contact met NVG

Nederlandse Voedingsindustrie Gezelschapsdieren (NVG)
Reitseplein 1
5037 AA Tilburg 

Op de hoogte blijven?

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws? Schrijf je hier in voor onze nieuwsbrief en volg ons op LinkedIn. 

© 2002 - 2024 | Nederlandse Voedingsindustrie Gezelschapsdieren 

Privacybeleid Disclaimer Cookiebeleid Cookievoorkeuren