28 september 2023

Het belang van dierengezondheid

NVG hondenvoeding

Op verzoek van Planet Health, heeft NVG bijgedragen aan de campagne rondom dierengezondheid. Het welzijn van huisdieren wordt sterk beïnvloedt door hun dieet. Verkeerde voeding kan leiden tot ernstige gezondheidsproblemen, waaronder overgewicht, spijsverterings- en nierproblemen.

Het geschreven artikel benadrukt dat ieder dier specifieke voedingsbehoeften heeft. Dit is afhankelijk van de leeftijd, grootte en het activiteitsniveau. Zo hebben katten bijvoorbeeld bijna twee keer zoveel eiwitten nodigen als honden. Het is heel belangrijk dat consumenten weten of de voeding van hun huisdieren voldoende voedingsstoffen bevat en of de juiste hoeveelheid gevoerd wordt. Consumenten worden daarom aangemoedigd om etiketten op de huisdiervoeding zorgvuldig te lezen. “Volledig diervoeder” is een term die aangeeft dat het product alle essentiële voedingsstoffen bevat. Als de term “aanvullend diervoeder” op de verpakking staat, dan betekent dit dat de voeding moet worden aangevuld met andere producten om te voldoen aan de dagelijkse voedingsbehoefte.

Ook is er op de verpakking te vinden hoeveel voeding er dagelijks gevoerd moet worden voor een gezond eetpatroon. Daarbij moet worden opgemerkt dat het advies op de verpakking dient als richtlijn, gebaseerd op een “gemiddelde”. De gezondheid en het gewicht van het huisdier zijn natuurlijk de beste indicatoren om aanpassingen te maken op basis van individuele behoeften. Voor advies op maat, kunnen eigenaren contact opnemen met de klantenservice van de producent of een dierenarts raadplegen.

Het belangrijkste advies om overgewicht en gezondheidsproblemen te vermijden, is echter geen voeding te voeren aan huisdieren die voor mensen bedoeld zijn.  

Wil je graag het volledige artikel lezen over de rol van voeding in dierengezondheid?

Deel deze pagina

Vragen of opmerkingen? Stuur ons een email

Contact met NVG

Nederlandse Voedingsindustrie Gezelschapsdieren (NVG)
Reitseplein 1
5037 AA Tilburg 

Op de hoogte blijven?

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws? Schrijf je hier in voor onze nieuwsbrief en volg ons op LinkedIn. 

© 2002 - 2024 | Nederlandse Voedingsindustrie Gezelschapsdieren 

Privacybeleid Disclaimer Cookiebeleid Cookievoorkeuren