Is er een lijst met ingrediënten die zijn toegestaan voor gebruik in huisdiervoeding?

13
jan

Is er een lijst met ingrediënten die zijn toegestaan voor gebruik in huisdiervoeding?

De ‘basis ingrediënten’ die in huisdiervoeding worden toegepast, worden in de wet aangeduid als ‘voedermiddelen’. Voedermiddelen dienen wettelijk gezien geregistreerd te zijn in ofwel de door de Europese Commissie vastgestelde Catalogus voor voedermiddelen, ofwel het Register van voedermiddelen.

In de door de Europese Commissie vastgestelde Catalogus voor voedermiddelen is een overzicht van toegestane voedermiddelen opgenomen. Staat een voedermiddel niet in deze Catalogus, dan staat het een producent vrij om zelf een voedermiddel registreren in het Register van voedermiddelen. Een registratie van een  voedermiddel in het Register, betekent echter niet automatisch dat dit voedermiddel ook is toegestaan, of veilig is voor gebruik.

Kortom, er bestaat geen uitputtende lijst waarin is vastgesteld welke voedermiddelen in pet food zijn toegestaan, omdat er continue nieuwe voedermiddelen kunnen worden toegevoegd aan het Register. Uiteraard moeten bijvoorbeeld voedermiddelen van dierlijke oorsprong wel voldoen aan de voorwaarden zoals vermeld in de dierlijke bijproducten verordening. Producenten van huisdiervoeding dienen de veiligheid van zowel voedermiddelen, als eindproducten, te kunnen aantonen en garanderen. In de FEDIAF Nutritional Guidelines is vastgelegd op welke manier voeding voor honden en katten moet worden geformuleerd.

You are donating to : Greennature Foundation

How much would you like to donate?
$10 $20 $30
Would you like to make regular donations? I would like to make donation(s)
How many times would you like this to recur? (including this payment) *
Name *
Last Name *
Email *
Phone
Address
Additional Note
paypalstripe
Loading...