Single Blog Title

This is a single blog caption
08
feb

Tweede Kamer wil verplichte chip voor katten

De Tweede Kamer steunt een plan van D66 om gemeenten de mogelijkheid te geven om het chippen van katten te verplichten. Door een verplichte chip, die nu al voor honden bestaat, kunnen weggelopen katten sneller bij hun eigenaar worden terugbezorgd en kan je zwerfkatten beter opvangen, vindt D66-Kamerlid De Groot.

Minister Schouten zei in een debat in de Tweede Kamer dat ze eerst met de gemeenten in gesprek wil, om te bekijken wat mogelijk is en wat de belemmeringen zijn.

De coalitiegenoten VVD, CDA en ChristenUnie en ook de Partij voor de Dieren, steunen het idee van de D66’er.

Volgens De Groot zijn er Nederland zo’n 2,6 miljoen huiskatten. Daarvan komen jaarlijks ruim 35.000 weglopers in een asiel terecht. Daarnaast zijn er naar schatting 1 miljoen verwilderde dieren, die veel overlast veroorzaken.

Postcodes

GroenLinks-Kamerlid Grashoff zet vraagtekens bij het plan. “Zwerfkatten zijn niet voor niets zwerfkatten. Ze houden zich niet aan postcodes. Is het daarom niet beter om een landelijke verplichting in te voeren, in plaats van dat aan de gemeenten over te laten? “, wilde hij weten.

Volgens D66 hebben 37 gemeenten, waaronder de grote steden Amsterdam, Rotterdam en Utrecht, gevraagd om de mogelijkheid om een chipplicht op te leggen.

Het chippen van een kat kost rond de 30 euro.

You are donating to : Greennature Foundation

How much would you like to donate?
$10 $20 $30
Would you like to make regular donations? I would like to make donation(s)
How many times would you like this to recur? (including this payment) *
Name *
Last Name *
Email *
Phone
Address
Additional Note
paypalstripe
Loading...