Persbericht

Meer dan 140 miljoen honden en katten in de EU
12
jul

Persbericht: Meer dan 140 miljoen honden en katten in de EU

Uit de meest recente jaarcijfers van de European Pet Food Federation (FEDIAF) blijkt duidelijk dat huisdierbezit onverminderd populair blijft in Europa. Naar schatting 80 miljoen Europese huishoudens bezitten minimaal één huisdier.

Brussel, juni 2018 – Ieder jaar publiceert FEDIAF gegevens met betrekking tot het aantal huisdieren in Europa. De meest recente ‘Facts & Figures’ uit 2017 laten zien dat de huisdierpopulatie een gezond niveau kent.

Katten blijven binnen Europese huishoudens het meest populaire huisdier. De populatie is stabiel met 74,4 miljoen katten binnen de EU en 102,7 miljoen katten in Europa en Rusland. De populariteit van honden groeit, met 66,4 miljoen honden in de EU (84,9 miljoen in Europa en Rusland) in 2017, in vergelijking met 63,7 miljoen honden (82,2 miljoen) in 2016.

Voor wat betreft andere huisdieren is het aantal kleine zoogdieren en het aantal reptielen dat wordt gehouden licht gestegen. Het aantal siervissen (gemeten in het aantal aquaria) is met 9,4 miljoen relatief stabiel gebleven. Het aantal vogels dat als huisdier wordt gehouden, is echter met 10% afgenomen in de regio, waardoor de algehele populatie nu uitkomt op 35,4 miljoen.

Huisdierbezit stimuleert de Europese economie
De groei van het aantal huisdieren is goed nieuws voor de Europese economie. Met een omzet van €36,5 miljard levert de zorg voor deze dieren hier een aanzienlijke bijdrage aan.

Alleen al de diervoederindustrie behaalde in 2017 een omzet van € 20,5 miljard, een stijging van 1 miljard ten opzichte van het jaar ervoor. De omzet van gerelateerde producten en diensten bleef stabiel op 16 miljard.

De nieuwe FEDIAF-president Mechthild Exner-Herforth reageert: “Het belang van huisdierbezit blijkt wel uit de aanzienlijke directe en indirecte werkgelegenheid die hierdoor wordt gecreëerd. De diervoedersector is goed voor ongeveer 100.00 arbeidsplaatsen binnen de industrie en daarnaast zorgen huisdieren voor naar schatting nog eens 900.000 banen in gerelateerde sectoren. Dit laatste betreft onder meer leveranciers aan de diervoederindustrie, ongeveer 200.000 Europese dierenartsen, 60.000 dierenspeciaalzaken, bedrijven die accessoires voor huisdieren maken, beurzen, dierentijdschriften, fokkers, dierenwelzijnsorganisaties en het transport van huisdieren.”
‘FEDIAF Facts and Figures 2017’ is beschikbaar op: http://www.fediaf.org/who-we-are/european-statistics.html

***

FEDIAF vertegenwoordigt de Europese diervoederindustrie, met ongeveer 200 productielocaties. Het is een overkoepelende organisatie van nationale belangenverenigingen voor diervoederproducenten. De missie van FEDIAF is de geloofwaardige en verantwoordelijke spreekbuis vormen van de Europese diervoederindustrie, in de samenwerking met de autoriteiten, regulerende instanties en academische instellingen bij het bewerkstellingen van gunstige condities voor de levering van veilige, voedzame en smakelijke producten aan dieren en hun eigenaren. FEDIAF is gevestigd in Brussel en richt zich volledig op het promoten van verantwoord huisdierbezit, in het belang van huisdieren, met oog voor de belangrijke sociale rol die zij vervullen en met respect voor duurzame ontwikkeling. www.fediaf.org
De jaarlijkse Facts & Figures van FEDIAF worden samengesteld op basis van cijfers van FEDIAF en haar leden, waar aangegeven aangevuld met schattingen. Contactpersoon: Thomas Meyer, secretaris-generaal, + 32 (2) 536 05 20 – fediaf@fediaf.org

NVG (Nederlandse Voedingsindustrie Gezelschapsdieren) is de branchevereniging van petfoodfabrikanten- en importeurs in Nederland. NVG is één van de 15 leden van de FEDIAF. Zij heeft als doel de gemeenschappelijke bedrijfsbelangen van de bij haar aangesloten leden te bevorderen. De leden van NVG staan voor gezonde en veilige huisdiervoeding door middel van evenwichtige regelgeving en zelfregulering. Zij produceren niet alleen honden- en kattenvoeding, maar ook voeding voor andere kleine huisdieren zoals konijnen, cavia’s, vissen en vogels. Meer dan 80% van alle voeding voor hond en kat wordt in Nederland door leden van de NVG op de markt gebracht. Kijk voor meer informatie over de NVG op www.nvg-diervoeding.nl.
Contactpersoon: Benita Beekhof; verenigingsmanager NVG, tel: 0183 – 645 023, e-mail: nvg@atriumgroep.nl, website: www.nvg-diervoeding.nl.

You are donating to : Greennature Foundation

How much would you like to donate?
$10 $20 $30
Would you like to make regular donations? I would like to make donation(s)
How many times would you like this to recur? (including this payment) *
Name *
Last Name *
Email *
Phone
Address
Additional Note
paypalstripe
Loading...