Persbericht

Herziene versie Europese richtlijn voedingsvereisten honden en katten
hond-slapend
29
jul

Persbericht Herziene versie Europese richtlijn voedingsvereisten honden en katten

Gorinchem 29 juli 2016 De Europese voedingsrichtlijnen voor honden en katten zijn herzien. Deze richtlijnen, beter bekend als de FEDIAF Nutritional Guidelines Cats and Dogs, worden elke 2 jaar herzien volgens de laatste wetenschappelijke inzichten. FEDIAF is de Europese brancheorganisatie in de pet food industrie en de tweejaarlijkse update gebeurt onder toeziend oog van de Scientific Advisory Board; een onafhankelijk adviesorgaan bestaande uit vooraanstaande Europese wetenschappers, zoals bijv. Prof. dr.ir. W.H. Hendriks (Universiteit Wageningen) uit Nederland.

De Europese voedingsrichtlijnen voor honden en katten zijn herzien.

Dankzij de vastgelegde voedingsvereisten in de FEDIAF Nutritional Guidelines Cats and Dogs, bevat fabrieksmatig geproduceerde huisdiervoeding de juiste voedingsstoffen. Alle bedrijven aangesloten bij de Nederlandse brancheorganisatie, NVG, gebruiken deze richtlijnen en onderschrijven het belang hiervan. Naast de industrie en de wetenschap, ziet ook de Europese Commissie het nut en de noodzaak van wetenschappelijk onderbouwde voedingsvereisten voor huisdieren en verwijst naar de FEDIAF richtlijnen op haar website. De FEDIAF Nutritional Guidelines Cats and Dogs vormen een onmisbaar naslagwerk en zijn gratis te downloaden via de websites van NVG en FEDIAF.

In de bijeenkomst waarin de herziene versie van de FEDIAF Nutritional Guidelines Cats and Dogs werd goedgekeurd, werd Nederland gekozen als nieuwe voorzitter van FEDIAF. De voorzitter van NVG, de heer Ir M.C. Pannevis, zal voor een termijn van 2 jaar ook het Europees voorzitterschap op zich nemen en de Nederlandse en Europese belangen vertegenwoordigen, onder andere binnen het mondiale overlegorgaan van de huisdiervoedingsindustrie GAPFA.

 

You are donating to : Greennature Foundation

How much would you like to donate?
$10 $20 $30
Would you like to make regular donations? I would like to make donation(s)
How many times would you like this to recur? (including this payment) *
Name *
Last Name *
Email *
Phone
Address
Additional Note
paypalstripe
Loading...