Persbericht: genoeg water, ook voor huisdieren van essentieel belang!

27
jun

Persbericht: genoeg water, ook voor huisdieren van essentieel belang!

PERSBERICHT
juni 2019

GENOEG WATER, OOK VOOR HUISDIEREN VAN ESSENTIEEL BELANG!

Over het algemeen is er genoeg aandacht voor voedingsstoffen als eiwitten, koolhydraten, vetten, mineralen en vitamines die huisdieren nodig hebben in een compleet en uitgebalanceerd dieet. Er is echter nog een belangrijke voedingsstof, die net zo veel aandacht verdient: water! Zo heeft een hond, met temperaturen boven de 20 graden, minimaal 20 ml water per kilogram lichaamsgewicht per dag nodig:

Water is essentieel voor het lichaam, wil het optimaal kunnen presteren en helpt het lichaam bij de temperatuurbeheersing. Zonder water zijn alle andere genoemde voedingstoffen nutteloos. Water is namelijk noodzakelijk voor de vertering, waardoor deze stoffen kunnen worden geabsorbeerd. Ook bij de uitscheiding van stoffen is water nodig. Water is zo belangrijk dat een tekort aan water veel sneller zichtbaar is dan een tekort aan de meeste andere voedingsstoffen. Bij een verminderde inname van water of bij toegenomen vochtverlies (bij diarree, braken of oververhitting) zijn de effecten zichtbaar als tekenen van uitdroging.

Tips over hoe tekenen van uitdroging te herkennen bij huisdieren en meer informatie over water en/of huisdiervoeding in het algemeen zijn terug te vinden op https://www.nvg-diervoeding.nl/over-huisdiervoeding/factsheets/

You are donating to : Greennature Foundation

How much would you like to donate?
$10 $20 $30
Would you like to make regular donations? I would like to make donation(s)
How many times would you like this to recur? (including this payment) *
Name *
Last Name *
Email *
Phone
Address
Additional Note
paypalstripe
Loading...