Organisatie / activiteiten

Wij zijn de Nederlandse huisdiervoedingsindustrie en wij staan voor gezonde en veilige huisdiervoeding, door middel van evenwichtige regelgeving en zelfregulering. Daarnaast maken wij ons sterk voor verantwoord huisdierbezit, door middel van educatie. Wij zijn sinds 1972 de brancheorganisatie voor fabrikanten en importeurs van huisdiervoeding in Nederland en vertegenwoordigen de gemeenschappelijke bedrijfsbelangen van onze leden. De leden van NVG produceren niet alleen honden- en kattenvoeding, maar ook voeding voor andere huisdieren zoals bijvoorbeeld konijnen, cavia’s, vissen en vogels. Meer dan 80% van alle voeding voor hond en kat in Nederland wordt door leden van de NVG op de markt gebracht.  

Wij zijn een van de 18 leden van de Europese Petfood Industry Federatie (FEDIAF). Belangrijk orgaan binnen de NVG is de Technische Werkgroep. Alle leden van de NVG zijn vertegenwoordigd in deze werkgroep, waarin vier maal per jaar uiteenlopende technische issues en zaken betreffende wetgeving op het gebied van huisdiervoeding worden besproken. De Technische Werkgroep kiest specialisten uit haar midden, die namens de NVG onder andere worden afgevaardigd in de volgende werkgroepen van de Europese koepelorganisatie FEDIAF:

Review Committee
Working Group Feed Hygiene, Safety and Environment
Working Group Feed Materials & Trade
Working Group Product Communication
Working Group Additives & Undesirable Substances
Working Group Nutrition & Analytical Sciences

In Nederland heeft de NVG zitting in diverse organisaties zoals bijvoorbeeld diverse commissies van de GMP+ norm en is een van de medeoprichters van de Federatie Nederlandse Diervoederketen (FND). Op Europees niveau neemt de NVG actief deel aan de verschillende werkgroepen van FEDIAF (www.fediaf.org). Dit is de Europese federatie van verenigingen van fabrikanten van voeding voor gezelschapsdieren.

De NVG is de intermediair tussen de pet food fabrikanten- en importeurs en partijen zoals het Ministerie van EL&I, de FND en de Nederlandse Voedings- en Waren Autoriteit (NVWA).

You are donating to : Greennature Foundation

How much would you like to donate?
$10 $20 $30
Would you like to make regular donations? I would like to make donation(s)
How many times would you like this to recur? (including this payment) *
Name *
Last Name *
Email *
Phone
Address
Additional Note
paypalstripe
Loading...