Organisatie / activiteiten

Wij zijn de Nederlandse huisdiervoedingsindustrie en wij staan voor gezonde en veilige huisdiervoeding, door middel van evenwichtige regelgeving en zelfregulering. Daarnaast maken wij ons sterk voor verantwoord huisdierbezit, door middel van educatie. Wij zijn sinds 1972 de brancheorganisatie voor fabrikanten en importeurs van huisdiervoeding in Nederland en vertegenwoordigen de gemeenschappelijke bedrijfsbelangen van onze leden. De leden van NVG produceren niet alleen honden- en kattenvoeding, maar ook voeding voor andere huisdieren zoals bijvoorbeeld konijnen, cavia’s, vissen en vogels. Meer dan 80% van alle voeding voor hond en kat in Nederland wordt door leden van de NVG op de markt gebracht.  

Samenwerkingen

De huisdiervoedingsindustrie is, ook internationaal gezien, uitstekend georganiseerd. NVG is één van de 15 aangesloten nationale associaties bij onze Europese koepelorganisatie FEDIAF. FEDIAF is op haar beurt aangesloten bij de mondiale koepelorganisatie GAPFA; the Global Alliance of Pet Food Associations.

Belangrijk orgaan binnen de NVG is de Technische Werkgroep. Alle leden van de NVG zijn vertegenwoordigd in deze werkgroep, waarin vier maal per jaar uiteenlopende technische issues en zaken betreffende wetgeving en zelfregulering op het gebied van huisdiervoeding worden besproken. De Technische Werkgroep van NVG vaardigt Nederlandse specialisten af, in diverse internationale werkgroepen van FEDIAF en GAPFA. Deze internationale werkgroepen zijn georganiseerd rondom specifieke onderwerpen zoals bijvoorbeeld Feed Hygiene & Safety, Nutrition & Analytical Sciences, Environment, Feed Materials & Trade, Additives, Product Communication etc.

In Nederland heeft de NVG zitting in diverse organisaties zoals bijvoorbeeld diverse commissies van GMP+ en is één van de medeoprichters van de FND, de Federatie Nederlandse Diervoederketen, waarin op nationaal niveau overleg plaatsvindt met alle Nederlandse organisaties actief in de diervoederketen. Daarnaast is NVG uiteraard de intermediair tussen het bedrijfsleven en de overheid, zoals het Ministerie van LNV en de Nederlandse Voedings- en Waren Autoriteit (NVWA).

       

You are donating to : Greennature Foundation

How much would you like to donate?
$10 $20 $30
Would you like to make regular donations? I would like to make donation(s)
How many times would you like this to recur? (including this payment) *
Name *
Last Name *
Email *
Phone
Address
Additional Note
paypalstripe
Loading...