Duurzaamheid

Duurzaamheid gaat de komende jaren nog belangrijker worden. Huisdiereigenaren willen hun dieren voeden op een manier die rekening houdt met het milieu. Duurzame grondstoffen, milieuvriendelijke productie en herbruikbare verpakkingen spelen hierin een grote rol. Ook de vraag naar andere eiwitbronnen, waterbeschikbaarheid en bijvoorbeeld milieu-gerelateerde labeling neemt toe. Mooie uitdagingen voor onze sector, waarvan we je op deze pagina op de hoogte houden.

Interview: FEDIAF definieert aandachtsgebieden 2019
De Europese federatie voor petfoodproducenten, Fediaf, heeft de aandachtsgebieden voor 2019 bepaald. “Onze focus ligt dit jaar op duurzaamheid, zelfregulatie, vrijhandel en opleiding”, zegt Fediaf-voorzitter Mechthild Exner-Herforth.
Lees hier het interview.

Blog: Hoe honden en katten meer gemeen hebben met koeien en kippen dan je denkt…
Honden en katten zijn ten slotte van nature echte vleeseters. En wat voor vlees staat er op het menu? Juist, dat van een koe, varken of kip. En daarmee zijn de uitdagingen waarvoor de veehouderij staat ook uitdagingen voor de petfood industrie geworden. En uitdagingen zijn er genoeg…
Lees hier de blog van Ingeborg de Wolf, Hoofd afdeling Veehouderij en Omgeving – Wageningen Livestock Research

Interview in Petfood Magazine over alternatieve eiwitten
Petfood Magazine publiceerde een interview met FEDIAF over alternatieve eiwitten. De wereldwijde menselijke populatie zal naar verwachting groeien en het huidige gebruik van bouwland voor het verbouwen van gewassen om landbouwhuisdieren te voeren in de toekomst worden gebruikt voor het verbouwen van voedsel voor mensen. Op lange termijn zal er minder vlees zijn en dus minder bijproducten voor de petfoodindustrie. Wat zullen de alternatieven zijn?
Lopend en toekomstig onderzoek en innovatie zullen alternatieve eiwitbronnen moeten bieden voor mens en dier. De industrie zal “slechts” de uitdaging hebben om deze om te zetten in smakelijk en voedzaam huisdiervoer…
Klik hier voor de online editie van Petfood Magazine (artikel op pagina 27).
Lees hier het volledige artikel interview met FEDIAF.

You are donating to : Greennature Foundation

How much would you like to donate?
$10 $20 $30
Would you like to make regular donations? I would like to make donation(s)
How many times would you like this to recur? (including this payment) *
Name *
Last Name *
Email *
Phone
Address
Additional Note
paypalstripe
Loading...