Zelfregulering

De NVG, en haar leden, zijn zich altijd zeer bewust geweest van hun verantwoordelijkheid om te zorgen dat de petfoodindustrie uitsluitend veilige en uitgebalanceerde huisdierenvoeding biedt met nuttige, passende consumenteninformatie.

Voedingsvereisten

FEDIAF heeft een internationale reeks normen ingevoerd waaraan de NVG leden zich houden met als doel honden en katten alle noodzakelijke voedingsstoffen te kunnen bieden. De Europese Commissie heeft deze Nutritional Guidelines goedgekeurd en op hun website geplaatst. Klik hier om de Engelstalige FEDIAF Nutritional Guidelines Cats and Dogs in te zien en hier om de FEDIAF Nutritional Guidelines voor Feeding Pet Rabbits in te zien.

Veiligheid

De Europese Richtlijn 183/2005/EG inzake voedselhygiëne bevat de basisbeginselen voor de veilige productie van alle voeding, inclusief huisdierenvoeding. Een aantal actieve sectoren binnen de voedingsketen is uitgenodigd om vrijwillige gidsen voor goede praktijken te ontwikkelen, die vervolgens door de EU en de 27 lidstaten moeten worden goedgekeurd. De Guide to Good Practice van FEDIAF is reeds in 2018 herzien en goedgekeurd door de EU. Klik hier om de Engelstalige FEDIAF Guide to Good Practice for the manufacture of safe pet foods in te zien.

Etikettering

De Europese Richtlijn 767/2009/EG inzake de marketing en het gebruik van voeding heeft de bestaande en herziene wetgeving vervangen voor de etikettering en presentatie van veevoer en huisdierenvoeding. Net als in de voedselhygiënerichtlijn voorziet deze richtlijn in zelfregulering. Industriële sectoren wordt gevraagd om de wetgeving toe te lichten en te interpreteren en om voor de industrie, consumenten en overheden een praktische leidraad te ontwikkelen voor de toepassing van de EU-regels in alle lidstaten van de EU. De Gids voor goede praktijk voor het etiketteren van huisdiervoeding van FEDIAF is als eerste Europese gids in zijn soort goedgekeurd in december 2011. Klik hier om de Engelstalige FEDIAF Code of Good Labelling Practice for Pet food in te zien.

You are donating to : Greennature Foundation

How much would you like to donate?
$10 $20 $30
Would you like to make regular donations? I would like to make donation(s)
How many times would you like this to recur? (including this payment) *
Name *
Last Name *
Email *
Phone
Address
Additional Note
paypalstripe
Loading...