Veiligheid

Veilige en uitgebalanceerde voeding

De NVG en haar leden zijn zich altijd zeer bewust geweest van hun verantwoordelijkheid om te zorgen dat de petfoodindustrie uitsluitend veilige en uitgebalanceerde huisdierenvoeding biedt met nuttige, passende consumenteninformatie.

Reeds in 2001 is op Europees niveau door FEDIAF intern een reeks normen ingevoerd waaraan de NVG leden zich houden om potentiële problemen tijdens de productie te voorkomen in plaats van te verhelpen, en om hun belofte van voedingswaarde, veiligheid en kwaliteit na te komen.

De huisdiervoedingindustrie heeft graag de mogelijkheid aangegrepen in verordening (EG) Nr. 183/2005 tot vaststelling van voorschriften voor diervoederhygiëne. Hier wordt de sector uitgenodigd om vrijwillige gidsen voor goede praktijken te ontwikkelen. Deze worden door de EU beoordeeld op hun uitvoerbaarheid voor de betreffende sector en hun naleving van de wettelijke basisbeginselen voor hygiëne, de Codex Alimentarius en HACCP. Hun titels en referenties worden bekendgemaakt in het Publicatieblad van de EU.

Klik hier voor de om de door de EU goedgekeurde FEDIAF Gids voor goede praktijken gratis te kunnen downloaden.

You are donating to : Greennature Foundation

How much would you like to donate?
$10 $20 $30
Would you like to make regular donations? I would like to make donation(s)
How many times would you like this to recur? (including this payment) *
Name *
Last Name *
Email *
Phone
Address
Additional Note
paypalstripe
Loading...