Historie

De ontstaansgeschiedenis van huisdiervoeding

Het begin van de huisdiervoedingindustrie

Een toevallige gebeurtenis op een kade in Engeland, eind negentiende eeuw, heeft het leven van huisdieren overal ter wereld veranderd. Na dat ene moment volgden ruim honderd jaar van constante vooruitgang en verbetering voor de kopers en consumenten van de sector voor huisdierenvoeding.

Onze huisdieren hebben veel te danken aan James Spratt uit het Amerikaanse Ohio, Cincinnati. Zonder Spratt hadden ze het mogelijk nog steeds moeten doen met ongebalanceerde maaltijden bestaande uit de kliekjes van hun eigenaren. James Spratt ondernam per boot een reis naar Engeland om daar lichtgeleiders aan de Britten te verkopen. Bij zijn terugkeer naar huis begon voor hem echter een nieuwe loopbaan. Het keerpunt in Spratts leven – en dat van ontelbare miljoenen huisdieren – kwam toen zijn schip aanlegde in Engeland. Zijn aandacht werd getrokken door honden die op de kade vochten om weggegooid scheepsbiscuit. Op dat moment zag Spratt in dat er behoefte was aan speciale dierenvoeding en besloot hij hondenbiscuit te gaan produceren.

Dit was het begin van de huisdiervoedingindustrie. Later begonnen Amerikaanse bedrijven met de productie van hondenvoer in blik. Dit werd op commerciële schaal overgenomen door Chappel Brothers in het Verenigd Koninkrijk, die begon met het inblikken van hondenvoer van vlees en granen.

Bijna honderd jaar later geeft ruim de helft van alle huisdiereigenaren in Europa hun huisdier diervoeding. En nu mensen de voordelen hiervan steeds meer inzien, zet de trend zich voort.

You are donating to : Greennature Foundation

How much would you like to donate?
$10 $20 $30
Would you like to make regular donations? I would like to make donation(s)
How many times would you like this to recur? (including this payment) *
Name *
Last Name *
Email *
Phone
Address
Additional Note
paypalstripe
Loading...