De voordelen van kant-en-klare diervoeding

Kant-en-klare diervoeding is een goede, zeer populaire manier om honden en katten te voeren. Voor huisdiereigenaren is het leuk om te zien dat ieder dier uniek is en meestal stemmen ze het soort voer af op hun specifieke omstandigheden. Ze nemen de voor- en afkeuren van hun dieren en hun eigen ideeën op het gebied van gemak, kosten en variëteit mee bij de keuze voor een bepaald type voer. Er bestaat niet slechts één ‘juiste’ wijze van voeren, zolang de hond of kat maar de voedingsstoffen binnenkrijgt die hij nodig heeft.
Kante-en-klare diervoeding van een goede diervoederproducent biedt de zekerheid dat het voldoet aan de voedingsbehoefte en van een goede kwaliteit en veilig is. Er is een breed assortiment aan recepten, variëteiten en texturen waaruit kan worden gekozen en het is eenvoudig in het gebruik. Wanneer u kiest voor complete, kant-en-klare diervoeding betekent dit dat u uw huisdier een uitgebalanceerd dieet voorschotelt. Dit type voer voldoet aan alle eisen op het gebied van energie, eiwitten, vetten, vitaminen en mineralen.
Huisdiereigenaren kunnen natte en droge voeding eventueel combineren volgens de aanwijzingen op de verpakking. Zo eet het dier een uitgebalanceerde, volledige maaltijd in precies de mix die baasjes  en dieren prefereren. De eigenaar kan er gerust op zijn dat zijn huisdier alles krijgt wat hij nodig heeft.

Waarom is kant-en-klare diervoeding zo populair?

» Uitstekende voedingswaarde
» Gemak
» Vriendelijk voor de portemonnee
» Veilig
» Consistent
» Variëteit
» Een tevreden huisdier
» Duurzaam

Wat biedt kant-en-klare diervoeding?

» Het bevat de juiste hoeveelheid aan voedingsstoffen, in de juiste balans en beschikbaarheid voor een gezond huisdierleven, zowel lichamelijk als geestelijk, en voldoende energie.
» Het is zodanig geconcentreerd dat de maaltijd die het dier krijgt, voorziet in de volledige voedingsbehoefte.
» Het smaakt lekker, zodat het dier het graag eet. Als de voerbak niet leeg gaat, krijgt hij immers niet alle voedingsstoffen binnen. Dit is ook belangrijk omdat etenstijd voor zowel huisdier als baasje een plezierig moment moet zijn dat de band tussen de twee versterkt.
» Het gebruik van kwaliteitsvlees en plantaardige ingrediënten afkomstig vanuit de productie van onze eigen voedingsmiddelen maakt kant-en-klare diervoeding een duurzame bron van de juiste voedingsstoffen die op milieuvriendelijke en verantwoorde wijze wordt geproduceerd.


Wat is een uitgebalanceerd dieet?

Honden en katten hebben een uitgebalanceerd dieet nodig met exact de juiste hoeveelheden eiwitten, vetten, koolhydraten en essentiële vitaminen en mineralen zodat ze in topconditie blijven. Deze voedingsstoffen moeten niet alleen in de juiste hoeveelheden aanwezig zijn, maar in sommige gevallen ook in de juiste proporties ten opzichte van elkaar. Zo vormen ze samen een uitgebalanceerd en voedzaam dieet. De behoefte aan deze voedingsstoffen verandert gedurende het leven van een  huisdier en wordt bepaald door factoren als leeftijd, de hoeveelheid beweging, de algehele gezondheid, reproductie en de omgeving.
Door het juiste voer te geven, in hoeveelheden die het dier ook daadwerkelijk eet en met de juiste energiebalans en de juiste voedingsstoffen, voldoet de eigenaar aan de specifieke behoeftes van het individuele dier. Dieren eten om in hun energiebehoefte te voorzien en complete, uitgebalanceerde voeding moet dan ook alle essentiële voedingsstoffen bevatten in de juiste hoeveelheden in verhouding tot de hoeveelheid energie (joules of calorieën). Op de verpakking van complete, kant-en-klare diervoeding vindt u een label met informatie hierover.

Kent zelfbereide diervoeding risico’s?

Sommige eigenaren kiezen ervoor om de voeding van hun huisdier in ieder geval deels zelf te bereiden. Omdat honden en katten echter andere voeding nodig hebben dan mensen, vergt dit uitgebreide kennis van de specifieke voedingsbehoeftes van honden en katten, de voedingswaarden van verschillende voedingsmiddelen, de wijze waarop voedingsstoffen op elkaar reageren en hoe bereidings- en bewaarwijzen invloed hebben op de beschikbaarheid van bepaalde voedingsstoffen.
Een te hoog of te laag calciumniveau kan bijvoorbeeld een negatieve invloed hebben op de  gezondheid van het huisdier. En als de vetinname niet klopt, kan dit leiden tot problemen met onder meer de alvleesklier. Een studie uit 2013, uitgevoerd door de Davis diergeneeskundige faculteit van de University of California, heeft vastgesteld dat verreweg de meeste recepten voor zelfbereide diervoeding niet de juiste voedingswaarde hebben. Onderzoekers analyseerden 200 recepten voor zelfbereide diervoeding, afkomstig van verschillende websites, uit veterinaire studieboeken en uit boeken over dierverzorging. Hieruit bleek dat maar liefst 95 procent van deze recepten minimaal één essentiële voedingsstof misten en 84 procent zelfs meerdere voedingsstoffen. Onjuist samengestelde  diervoeding of diervoeding die niet op de juiste temperatuur of niet lang genoeg is verhit, kan bovendien besmet raken met bacteriën als E. coli of salmonella en uw huisdier ziek maken. Diervoederproducten hebben door het hele productieproces heen voorzorgsmaatregelen ingebouwd die dergelijke problemen voorkomen.


Samenvatting

Diervoederproducten bieden een breed assortiment aan kant-en-klare diervoeding van hoge kwaliteit voor een uitgebalanceerd dieet: voedingswaarde, smaak, betaalbaarheid, verteerbaarheid, duurzaamheid, veiligheid en gemak. Ze leveren variëteit en toch een consistent product. Dit maakt klant-en-klare diervoeding tot een ideaal product voor uw huisdier. 

You are donating to : Greennature Foundation

How much would you like to donate?
$10 $20 $30
Would you like to make regular donations? I would like to make donation(s)
How many times would you like this to recur? (including this payment) *
Name *
Last Name *
Email *
Phone
Address
Additional Note
paypalstripe
Loading...