Etikettering

Gids voor goede praktijk voor het etiketteren van huisdierenvoeding

Hoe moeten vitaminen worden vermeld? Welke analysemethodes zijn er? Wat betekent ‘rijk aan rundvlees’? Zijn uitspraken over de gezondheid toegestaan en wat zijn daarvoor de regels? Deze en veel meer vragen worden beantwoord in de gids van FEDIAF, die dient als instrument voor een geharmoniseerd begrip tussen alle betrokken partijen binnen de EU.

Consumenten krijgen op allerlei manieren informatie over huisdierenvoeding: zowel op de verpakking als in de vorm van folders, websites, reclame, enz. Voor al deze uitingsvormen zijn door de EU wetten opgesteld, die in de gids van FEDIAF worden toegelicht.

De gids moet door bedrijven en overheden naast de EU-wetgeving worden toegepast ter waarborging dat producten die op de markt worden uitgebracht volgens de geldende wetgeving worden geëtiketteerd. In een Europa zonder grenzen is een geharmoniseerde interpretatie en toepassing door alle betrokken partijen noodzakelijk voor het vrije verkeer van goederen, een gelijk speelveld en consistente consumenteninformatie. De Gids, die met succes is ontwikkeld in samenwerking met de EU-regulering, is zeer gebruiksvriendelijk en omvat een begrippenlijst, praktijkvoorbeelden en een lijst met toepasselijke wetgeving.

In een specifieke ‘lekengids’ wordt in gewone taal de betekenis uitgelegd van de informatie op het etiket. Deze Gids is speciaal ontwikkeld en bedoeld om uitleg te geven aan de consument.

Klik hier om de FEDIAF labelling Gids gratis te kunnen downloaden.

You are donating to : Greennature Foundation

How much would you like to donate?
$10 $20 $30
Would you like to make regular donations? I would like to make donation(s)
How many times would you like this to recur? (including this payment) *
Name *
Last Name *
Email *
Phone
Address
Additional Note
paypalstripe
Loading...