Verantwoord huisdierbezit

Verantwoord omgaan met dieren

Verantwoord huisdierbezit begint bij de juiste kennis over huisdieren en hun behoeften. Deze kennis kan al op jonge leeftijd worden overgebracht aan kinderen. Zij nemen hun kennis mee voor de rest van hun leven en dragen bovendien hun ervaringen weer over aan ouders, vriendjes, buren enzovoort! Wanneer kennis over huisdieren al op jonge leeftijd wordt overgebracht, zal de kennis over het welzijn van huisdieren wijdverbreid worden en bijdragen aan een harmonieuze relatie tussen mensen en dieren.

Onze Europese koepelorganisatie FEDIAF heeft hiertoe educatiemateriaal ontwikkelt. Wij hopen hiermee zoveel mogelijk scholen aan te moedigen om berichten over verantwoord huisdierbezit op te nemen in hun onderwijs. Er zijn drie gedetailleerde boekjes gemaakt, die uitgebreide handleidingen voor kinderen zijn. Twee van deze boekjes zijn bedoeld voor basisschoolkinderen en doen hun naam eer aan: “Fascinating Cats” en “Fascinating Dogs”! Het derde boekje is een leuke gids voor jongere kinderen (vanaf 3 jaar) met essentiële informatie over hoe veilig met honden om te gaan.

Ook in onze NVG factsheets en FAQ’s staat veel informatie over het welzijn van onze huisdieren! Nog meer weten over verantwoord huisdierbezit? Kijk dan ook eens op: dierendiploma.nl en licg.nl

You are donating to : Greennature Foundation

How much would you like to donate?
$10 $20 $30
Would you like to make regular donations? I would like to make donation(s)
How many times would you like this to recur? (including this payment) *
Name *
Last Name *
Email *
Phone
Address
Additional Note
paypalstripe
Loading...