Verantwoord huisdierbezit

Verantwoord omgaan met dieren

Verantwoord huisdierbezit begint bij de juiste kennis over huisdieren en hun behoeften. Deze kennis kan al op jonge leeftijd worden overgebracht aan kinderen. Zij nemen hun kennis mee voor de rest van hun leven en dragen bovendien hun ervaringen weer over aan ouders, vriendjes, buren enzovoort! Wanneer kennis over huisdieren al op jonge leeftijd wordt overgebracht, zal de kennis over het welzijn van huisdieren wijdverbreid worden en bijdragen aan een harmonieuze relatie tussen mensen en dieren.

DierenDiploma voor kinderen

dierendiploma

De NVG draagt daarom alle initiatieven met betrekking tot educatie over huisdieren een warm hart toe. In het bijzonder ondersteunt de NVG het DierenDiploma, een initiatief van de Stichting Met dieren meer mens. Het DierenDiploma is een speciaal ontwikkeld lespakket voor de kinderen in groep 5 van de basisschool. Het lespakket is door docenten gratis te bestellen bij de Stichting Met dieren meer mens en omvat zowel een theorie- als praktijkgedeelte, waarin kinderen van alles over huisdieren leren. Van verzorging tot voeding en van leefomgeving tot gedragsherkenning. Het DierenDiploma is het bewijs dat kinderen op een verantwoorde manier kunnen omgaan met huisdieren. Vele Nederlandse basisscholen werken al met het Dierendiploma en al meer dan 500.000 kinderen hebben hun DierenDiploma al gehaald!

Klik hier voor meer informatie over het Dierendiploma.

Onder andere op basis van het Nederlandse DierenDiploma is op Europees niveau, door FEDIAF, Engelstalig lesmateriaal ontwikkeld dat op basisscholen buiten Nederland wordt ingezet. Klik hier voor meer informatie over het FEDIAF educatie materiaal.

De Rijksdienst voor Ondernemend Nederland (RVO) heeft een filmpje gemaakt over het verantwoord houden van honden. Allerlei aspecten die van belang zijn voor (toekomstige) hondenbezitters, zoals chippen, voeding en gezondheid komen uitgebreid aan bod. Het filmpje kunt u hier bekijken.

You are donating to : Greennature Foundation

How much would you like to donate?
$10 $20 $30
Would you like to make regular donations? I would like to make donation(s)
How many times would you like this to recur? (including this payment) *
Name *
Last Name *
Email *
Phone
Address
Additional Note
paypalstripe
Loading...