Feiten & cijfers

Feiten & cijfers over dierenvoeding

Statistieken benadrukken het belang van huisdieren in de samenleving. Uit statistische gegevens blijkt dat huisdieren een grote bijdrage leveren aan de economie en de samenleving.

In Europa levert uit huisdierenbezit naar schatting 550.000 directe en indirecte banen op. Denk daarbij aan dierenartsen, fokkers en bijbehorende toeleveringssectoren.

De Europese sector voor huisdiervoeding en alle bijbehorende producten en diensten vertegenwoordigen een totale jaaromzet van zo’n EUR 24 miljard. Onze producten worden afgenomen door zo’n zeventig miljoen Europese huishoudens met huisdieren en er wordt jaarlijks ruim acht miljoen ton huisdierenvoeding geproduceerd.

Katten, honden, kleine zoogdieren, siervogels en aquaria: de cijfers tonen overduidelijk aan hoe belangrijk gezelschapsdieren zijn voor Europeanen.

Elk jaar voert NVG samen met Dibevo een onderzoek uit onder 7.500 huishoudens naar hoeveel huisdieren er zijn in Nederland. Lees hieronder de resultaten uit de voorgaande onderzoeken:

Trends binnen honden- en kattenpopulatie in Nederland in 2016

Trends binnen honden- en katten populatie in Nederland in 2015

Trends binnen honden- en kattenpopulatie in Nederland in 2014

Feiten & cijfers van FEDIAF. In deze Europese cijfers, zijn ook de Nederlandse cijfers opgenomen, die  NVG aan FEDIAF beschikbaar stelt.

You are donating to : Greennature Foundation

How much would you like to donate?
$10 $20 $30
Would you like to make regular donations? I would like to make donation(s)
How many times would you like this to recur? (including this payment) *
Name *
Last Name *
Email *
Phone
Address
Additional Note
paypalstripe
Loading...