Feiten & cijfers

Feiten & cijfers over dierenvoeding

Statistieken benadrukken het belang van huisdieren in de samenleving. Uit statistische gegevens blijkt dat huisdieren een grote bijdrage leveren aan de economie en de samenleving. 

In Europa levert uit huisdierenbezit naar schatting 100.0000 directe en 900.000 indirecte banen op. Denk daarbij aan dierenartsen, fokkers en bijbehorende toeleveringssectoren. De Europese sector voor huisdiervoeding en alle bijbehorende producten en diensten vertegenwoordigen een totale jaaromzet van zo’n € 20,5 miljard. Onze producten worden afgenomen door zo’n 80 miljoen Europese huishoudens met huisdieren en er wordt jaarlijks ruim 8,5 miljoen ton huisdierenvoeding geproduceerd.

Elk jaar voert NVG samen met Dibevo een onderzoek uit onder 7.500 huishoudens naar hoeveel huisdieren er zijn in Nederland. Zie hieronder enkele resultaten uit dit onderzoek. 

Ook is er in het onderzoek aandacht voor het aankoopgedrag van huisdiervoeding. Welke producteigenschappen vind men belangrijk, wat zijn de voornaamste redenen om een bepaald merk voeding te kopen en welke informatie op een etiket wordt bekeken.

Lees hieronder alle resultaten uit de voorgaande onderzoeken:

Trends binnen honden- en kattenpopulatie in Nederland in 2020

Trends binnen honden- en kattenpopulatie in Nederland in 2019

Trends binnen honden- en kattenpopulatie in Nederland in 2018

Trends binnen honden- en kattenpopulatie in Nederland in 2017

Trends binnen honden- en kattenpopulatie in Nederland in 2016

Trends binnen honden- en katten populatie in Nederland in 2015

Trends binnen honden- en kattenpopulatie in Nederland in 2014

Feiten & cijfers van FEDIAF. In deze Europese cijfers, zijn ook de Nederlandse cijfers opgenomen, die  NVG aan FEDIAF beschikbaar stelt. Lees hier het FEDIAF annual report 2019

NVG gaat ook de samenwerking aan met het Trendpanel Gezelschapsdieren. Dit panel bestaande uit studenten van de Aeres Hogeschool Dronten werkt samen met HAS Hogeschool, bedrijven en organisaties. Dit om de zogeheten Pet Monitor uit te brengen, een document waarin de laatste trends op het gebied van Gezelschapsdieren, helder worden. 

Download hier de Pet Monitor 2019.

You are donating to : Greennature Foundation

How much would you like to donate?
$10 $20 $30
Would you like to make regular donations? I would like to make donation(s)
How many times would you like this to recur? (including this payment) *
Name *
Last Name *
Email *
Phone
Address
Additional Note
paypalstripe
Loading...