Dierendiploma

Met een DierenDiploma® maak je vrienden

NVG ondersteunt het DierenDiploma, een initiatief van de Stichting Met dieren meer mens. Het DierenDiploma is een speciaal ontwikkeld lespakket voor de kinderen in (combi)groep 5 van de basisschool. Een uitgebreid pakket waarmee een leerkracht snel een leuke en interessante les voorbereidt!

Het lespakket wordt gratis toegestuurd aan alle basisscholen van Nederland en is voor docenten gratis na of extra bij te bestellen bij de Stichting Met dieren meer mens. Het lespakket omvat zowel een theorie- als praktijkgedeelte, waarin kinderen van alles over huisdieren leren. Van verzorging tot voeding en van leefomgeving tot gedragsherkenning. Het DierenDiploma is het bewijs dat kinderen op een verantwoorde manier kunnen omgaan met huisdieren. Inmiddels hebben al meer dan 500.000 kinderen hun DierenDiploma gehaald!

Hoe werkt het?

De docent ontvangt na de zomervakantie het lespakket op school of bestelt het gratis via de website www.dierendiploma.nl. Het lespakket bestaat uit voorbereidingsmateriaal, een digitale ‘watjemoetweten-kaart’ die klassikaal op het digibord kan worden behandeld en de DierenDiploma’s. Op de digitale ‘watjemoetweten-kaart’ staan 25 dierenweetjes over de verzorging van huisdieren en een vijftal praktijkopdrachten. Om het DierenDiploma te halen, kunnen de leerlingen ook een praktijkopdracht doen.

Na het theorie- en praktijkgedeelte weten leerlingen hoe ze verstandig en verantwoord omgaan met huisdieren. Maar om trotse bezitter te worden van een DierenDiploma moet een leerling zich wel bewijzen! De kennis over huisdieren verzorgen wordt dan ook getest met een officieel examen. De leerkracht controleert de antwoorden en reikt vervolgens de officiële DierenDiploma’s uit.

Voor de echte dierenliefhebbers is er dan ook nog de DierenDiploma Pro App, gratis te downloaden in de Playstore.

You are donating to : Greennature Foundation

How much would you like to donate?
$10 $20 $30
Would you like to make regular donations? I would like to make donation(s)
How many times would you like this to recur? (including this payment) *
Name *
Last Name *
Email *
Phone
Address
Additional Note
paypalstripe
Loading...