Obesitas

Alles over overgewicht
28
sep

Geef je huisdier een gezond gewicht voor dierendag

Wat lekkers geven met dierendag? Met mate! In Nederland is maar liefst de helft van de honden en katten te dik. Van de honden kampt acht procent zelfs met ernstig overgewicht. Van de katten is dit tien procent. De Nederlandse Voedingsindustrie Gezelschapsdieren (NVG) geeft graag informatie om huisdiereigenaren te helpen om obesitas bij hun huisdier te voorkomen.

Hoewel sommige mensen wat extra kilo’s wellicht een schattig gezicht vinden, is overgewicht vooral gevaarlijk voor de dieren. Een teveel aan kilo’s kan leiden tot gewrichtsproblemen, hartproblemen, kortademigheid en een grotere vatbaarheid voor infecties. Doordat dieren minder goed kunnen bewegen, kunnen zij zelfs depressief worden. Al deze klachten zijn natuurlijk niet gunstig voor de levensduur en kwaliteit van leven van onze huisdieren.

Hulp om obesitas bij huisdieren te voorkomen
De Nederlandse Voedingsindustrie Gezelschapsdieren (NVG) heeft een factsheet ontwikkeld waarin informatie staat over obesitas bij huisdieren. Hoe ontstaat het, en belangrijker: wat kun je er als huisdiereigenaar tegen doen? In deze factsheet vind je ook links naar de zogeheten Pet Size-O-Meters, handige hulpmiddelen om snel te kunnen beoordelen of je dier overgewicht heeft. Ook het stappenplan kan helpen om een gezond gewicht voor je huisdier te bereiken. Lees voor tips ook het blog van Ronald Corbee, specialist diervoeding bij de Universiteitskliniek voor Gezelschapsdieren in Utrecht.

You are donating to : Greennature Foundation

How much would you like to donate?
$10 $20 $30
Would you like to make regular donations? I would like to make donation(s)
How many times would you like this to recur? (including this payment) *
Name *
Last Name *
Email *
Phone
Address
Additional Note
paypalstripe
Loading...