FEDIAF verwelkomt nieuwe secretaris-generaal

28
okt

FEDIAF verwelkomt nieuwe secretaris-generaal

FEDIAF, De European Pet Food Federation is verheugd de benoeming van Raquel Izquierdo de Santiago als de nieuwe secretaris-generaal van de vereniging aan te kondigen. Raquel volgt Thomas Meyer op die de organisatie al meer dan 20 jaar leidt en met succes door de branche navigeert door een volledige herziening van alle EU-wetgeving met betrekking tot diervoeding na de BSE- en dioxinecrisis.

Met nieuwe uitdagingen als gevolg van de Coronavirus-pandemie, neemt Raquel op een belangrijk moment de touwtjes in handen voor de petfood-industrie. Raquel heeft de ideale ervaring met een carrière van meer dan 20 jaar in Brussel, waarvan de laatste 15 in Europese handelsverenigingen. Ze heeft uitgebreide ervaring in Europese zaken, public relations en verenigingsmanagement. Raquel is afgestudeerd in rechten aan de Universiteit van Salamanca, Spanje, heeft een masterdiploma in Europese juridische studies aan de universiteit van Leeds behaald, en heeft een Executive Master in International Associations Management van Solvay Brussels School Economics & Management, België.

Raquel: “Ik voel me vereerd dat ik ben aangesteld door FEDIAF. Mijn ervaring met het leiden van een collega-branchevereniging zal van onschatbare waarde zijn en ik kijk ernaar uit om FEDIAF te begeleiden in haar reis door samen te werken met autoriteiten, regelgevende instanties en academici, om ervoor te zorgen dat Europeanen toegang blijven hebben tot veilig en voedzaam huisdiervoeding van hoge kwaliteit. Mijn coachingstraining zal ook nuttig zijn omdat we de interne strategie van de organisatie ontwikkelen en het spreekt voor zich dat mijn passie voor huisdieren – met name mijn eigen twee katten – zal helpen.”

Alice Tempel Costa, de nieuwe technisch directeur, voegt zich ook bij het FEDIAF-team. Ze heeft meer dan 8 jaar ervaring in Europese handelsverenigingen in Brussel. Daarvoor werkte ze voor DG AGRI van de Europese Commissie, FAO, Embrapa (The Brazilian Agricultural Research Corporation) en Wageningen University. Alice heeft een BSc in landbouw behaald aan de UFRGS, Brazilië en een masterdiploma in samenwerking en ontwikkeling van de IUSS University in Pavia, Italië.

Annet Palamba, President van FEDIAF, voegt toe: “We zijn verheugd Raquel en Alice te verwelkomen om het team compleet te hebben met Jakub Rusek, onze ervaren Scientific & Regulatory Affairs Manager. Raquel heeft een bewezen staat van dienst en we kijken uit naar de toekomst van FEDIAF. Het is uitstekend om Alice in de rol van technisch directeur te hebben, waarbij haar expertise zeer gewaardeerd zal worden. We danken Thomas Meyer voor de vele geweldige jaren die de vereniging heeft geleid, en we wensen hem veel succes bij zijn toekomstige inspanningen. ”

FEDIAF vertegenwoordigt de Europese petfoodindustrie met ongeveer 200 productielocaties. Het is een overkoepelende organisatie van nationale verenigingen van huisdiervoederindustrie plus directe leden van het bedrijf. De missie van FEDIAF is om de geloofwaardige en verantwoordelijke stem te zijn van de Europese petfoodindustrie in samenwerking met autoriteiten, regelgevende instanties en academici om gunstige voorwaarden te creëren voor de levering van veilige, voedzame en smakelijke producten aan huisdieren en hun eigenaren. FEDIAF, gevestigd in Brussel, zet zich volledig in om verantwoord huisdierenbezit, het welzijn van gezelschapsdieren, hun belangrijke sociale rol en het respect voor duurzame ontwikkeling te promoten. www.fediaf.org

You are donating to : Greennature Foundation

How much would you like to donate?
$10 $20 $30
Would you like to make regular donations? I would like to make donation(s)
How many times would you like this to recur? (including this payment) *
Name *
Last Name *
Email *
Phone
Address
Additional Note
paypalstripe
Loading...