FAQ

Veelgestelde vragen over dierenvoeding

De Nederlandse Voedingsindustrie Gezelschapsdieren (NVG) vindt het belangrijk dat er feitelijk juiste informatie beschikbaar is over de productiewijze van diervoeding voor de Nederlandse markt. Wij staan als NVG voor een verantwoorde sector, die voldoet aan de hoogste hygiëne, veiligheids- en kwaliteitsnormen. Wij produceren hoogwaardige huisdiervoeding die een zeer belangrijke bijdrage levert aan de gezondheid en het welzijn van onze huisdieren.

Het is voor de gezondheid van huisdieren van belang dat zij voldoende voedingsstoffen binnen krijgen. Op het etiket van complete huisdiervoeding is aangegeven hoeveel voeding het huisdier nodig heeft. Als u significant minder voeding geeft dan dit advies aangeeft, dan bestaat de kans dat uw huisdier onvoldoende essentiële voedingsstoffen binnen krijgt. Het kan zijn dat overgewicht aangepakt moet worden door zowel de voeding, als het bewegingspatroon aan te passen. Het is verstandig hierbij een dierenarts te raadplegen.

Category: Obesitas

Wanneer u complete diervoeding geeft, kunt u er vanuit gaan dat uw huisdier voldoende voedingsstoffen binnen krijgt. Om obesitas te voorkomen is het belangrijk om de juiste hoeveelheid voeding te geven. Geef uw huisdier de aanbevolen hoeveelheid voeding volgens de richtlijnen op het etiket. Houd het gewicht van uw huisdier in de gaten en pas indien nodig en afhankelijk van leeftijd, ras en leefstijl, de hoeveelheid voeding aan. Gebruik een keukenweegschaal om zo precies de goede portie te krijgen. Van belang is dat er een juiste balans is tussen beweging en voeding.

Category: Obesitas

Load More

NB: alle opmerkingen in dit document zijn van toepassing op zowel complete huisdiervoeding als op
aanvullend huisdiervoeding (zoals tussendoortjes). Aanvullend huisdiervoeding voldoet aan dezelfde
EU regelgeving met dat verschil dat aanvullend diervoeding geen complete maaltijd is.

You are donating to : Greennature Foundation

How much would you like to donate?
$10 $20 $30
Would you like to make regular donations? I would like to make donation(s)
How many times would you like this to recur? (including this payment) *
Name *
Last Name *
Email *
Phone
Address
Additional Note
paypalstripe
Loading...