17 november 2022

NVG Theme session Analytical methods and reporting according FEDIAF Guidelines

Petfood industrie en partners buigen zich over analytische methodes

Leden en kennispartners van NVG en BEPEFA kwamen 17 november bij elkaar in de inspirerende Cultuurfabriek in Veghel om samen antwoorden te zoeken op vragen als ‘Wat is de juiste testmethode?’, ‘Hoe om te gaan met afwijkende testresultaten?’ en ‘Geven de FEDIAF nutritional guidelines voldoende richtlijnen voor labs en fabrikanten op het gebied van analysemethoden?’

De themasessie analytical methods startte met een rondleiding door het laboratorium van co-host en NVG kennispartner NutriControl. Een leerzaam kijkje in de wereld van analyses. Vervolgens ontvingen we gastsprekers Ronald Corbee van Universiteit Utrecht en Harald Dahlmans van NutriControl. Ronald liet ons zien welke zaken van belang zijn bij het analyseren van vitamines en Harald gaf voorbeelden van hoe verschillende resultaten kunnen ontstaan bij het analyseren van hetzelfde product.

Met deze kennis op zak, gingen de deelnemers met elkaar in overleg in break out sessies, waarin expertise en ervaringen op het gebied van analytische methoden en testresultaten met elkaar gedeeld werden. Na de break out sessies werden de conclusies met de hele groep gedeeld in de afsluitende plenaire sessie. Door kennis met elkaar uit te wisselen over meetmethodes en de interpretatie van analyseresultaten, leren we van elkaar. Afsluitend gaf verenigingsmanager Benita Beekhof dan ook aan; ‘Alleen zijn we misschien wel slim, maar samen zijn we fantastisch!’

Thema Sessie NVG november 2022

De opgedane kennis zal gedeeld worden in een speciaal hiervoor ingericht kennisdossier op de NVG website. Houd onze nieuwsbrief in de gaten voor meer nieuws over dit onderwerp!

Onze speciale dank gaat uit naar Wim Peter van Panhuis van NutriControl voor de mede-organisatie van deze themasessie en gastspreker Ronald Corbee van de Universiteit Utrecht, voor het delen van zijn expertise in zowel zijn presentatie als in zijn rol als break out sessie moderator.

Thema sessie

Deel deze pagina

Vragen of opmerkingen? Stuur ons een email

Contact met NVG

Nederlandse Voedingsindustrie Gezelschapsdieren (NVG)
Reitseplein 1
5037 AA Tilburg 

Op de hoogte blijven?

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws? Schrijf je hier in voor onze nieuwsbrief en volg ons op LinkedIn. 

© 2002 - 2024 | Nederlandse Voedingsindustrie Gezelschapsdieren 

Privacybeleid Disclaimer Cookiebeleid Cookievoorkeuren