Europese diervoederindustrie keurt nieuwe standaarden voor veiligheid en voedingswaardes goed
10
nov

Europese diervoederindustrie keurt nieuwe standaarden voor veiligheid en voedingswaardes goed

BRUSSEL/MANCHESTER – Op de jaarvergadering van de European Pet Food Industry Federation in Manchester zijn een verbeterde FEDIAF-veiligheidsgids en geactualiseerde FEDIAF-voedingsrichtlijnen voor honden- en kattenvoeding gepresenteerd en goedgekeurd.

“We zijn trots dat we een verbeterde veiligheidsgids voor diervoeding en geactualiseerde voedingsrichtlijnen voor honden en katten hebben aangenomen”, zei FEDIAF-voorzitter Marinus Pannevis tijdens de jaarvergadering van FEDIAF in Manchester.

Veilige, voedzame en uitgebalanceerde diervoeding
De missie en plicht van diervoederproducenten richting huisdieren en hun eigenaren is het bieden van veilige, voedzame en uitgebalanceerde voeding. FEDIAF adviseert hoe deze missie het beste ten uitvoer kan worden gebracht.

Veiligheid: De FEDIAF-veiligheidsgids, waarvan eerdere versies al door de EU zijn onderschreven, is verbeterd met het opnemen van nieuwe wettelijke eisen. Hiermee is deze gids een vooruitstrevend handboek voor producenten in de gehele EU bij het maken van veilige producten. Personeelstraining, machinepark, HACCP, grondstoffen, besmettingsrisico’s, supply chain… – alles wordt behandeld en uitgelegd aan de gebruikers, waaronder ook de nationale controlerende instanties.

Zodra de veiligheidsgids opnieuw is onderschreven door de EU, waarschijnlijk voor eind 2017, wordt deze gepubliceerd op de FEDIAF-website. Iedereen die is geïnteresseerd, kan de gids gratis downloaden.

Voeding:
Honden hebben in hun voer dagelijks 37 essentiële voedingsstoffen (vitamines, sporenelementen, vetzuren, aminozuren…) nodig, katten 41. In samenwerking met een wetenschappelijk adviespanel, bestaand uit gerenommeerde wetenschappers van Europese universiteiten en faculteiten diergeneeskunde, publiceert FEDIAF al jarenlang richtlijnen op voedingsgebied. Deze worden jaarlijks geactualiseerd en zijn algemeen beschikbaar. Wat is de minimale hoeveelheid calcium die pups nodig hebben? Hoeveel vitamine A heeft een kat nodig? Wat is de maximale hoeveelheid van het sporenelement zink die een hond mag binnenkrijgen? De richtlijnen bieden producenten een praktische handleiding bij het verkrijgen van de juiste hoeveelheden en balans van voedingsstoffen. Ook geven ze informatie over het uitvoeren van productanalyses, over voerprotocollen en over energiebehoeften, om maar een paar voorbeelden te noemen.

Bron: FEDIAF

 

You are donating to : Greennature Foundation

How much would you like to donate?
$10 $20 $30
Would you like to make regular donations? I would like to make donation(s)
How many times would you like this to recur? (including this payment) *
Name *
Last Name *
Email *
Phone
Address
Additional Note
paypalstripe
Loading...