Dit is het Jaar van de Hond: steeds meer kleine honden
14
feb

Dit is het Jaar van de Hond: steeds meer kleine honden

De Chinese jaarovergang is dit keer wel heel bijzonder: op 16 februari 2018 start namelijk het ‘Jaar van de Hond’. De komende periode worden de geliefde kenmerken van het dier, loyaliteit, trouw en een afkeer voor onrechtvaardigheid, gevierd. Karaktertrekken die we in Nederland zeker ook omarmen, aangezien de hond een van de populairste huisdieren is.

Uit onderzoek van de NVG blijkt namelijk dat er in 2017 ruim 1,5 miljoen honden een plek in Nederlandse huishoudens innamen. Met name in het oosten van het land en in gezinnen met kinderen ouder dan veertien jaar zijn honden populair.

Opvallend is wel dat onze trouwe viervoeters steeds kleiner worden: inmiddels is bijna veertig procent van de Nederlandse honden lichter dan tien kilo. Zo zie je bijvoorbeeld vaker Jack Russels, Chihuahua’s en Maltezers. Dit percentage was vijf jaar geleden nog iets meer dan dertig procent. Een verklaring voor die stijgende lijn biedt het onderzoek niet. De NVG gaat ervan uit dat dit komt door de verstedelijking: mensen die in de stad wonen kiezen uit praktisch oogpunt vaker voor een kleinere hond dan een grote.

You are donating to : Greennature Foundation

How much would you like to donate?
$10 $20 $30
Would you like to make regular donations? I would like to make donation(s)
How many times would you like this to recur? (including this payment) *
Name *
Last Name *
Email *
Phone
Address
Additional Note
paypalstripe
Loading...